Last Post

Evenementen

Meldingsformulier


Je was erbij

 

Vredesactie Bisdom - Ieper - 29/03/2003

Het bisdom Brugge riep de christenen, jong en oud, op tot gebed en inzet voor de vrede, zaterdag 29 maart 2003, 14 uur te Ieper.

Het bisdom hield een ontmoeting in Ieper, de ‘Stad van de Vrede’, waar honderdduizenden in vorige oorlogen gesneuveld zijn. Allen zijn van harte uitgenodigd, jongeren en ouderen, christenen en alle mensen die bekommerd zijn om de vrede, om uiting te geven aan onze onmacht en onze hoop.

On Saturday March 29, the bishop of Brugge called for a gathering in Ieper to pray for peace in the world. The group started at the town's sport centre and walked through the Menin Gate to the market square of Ieper. There the bishop held a speech and an act was performed on stage. Afterwards, the group headed for the Saint-Martins and Saint-Nicholas Cathedral were candelights were placed.

De groep verzamelde aan het Stedelijk Sportcentrum in de Leopold III-laan te Ieper.

De stille tocht ging via de Menenpoort naar de grote markt.

Bisschop Vangheluwe en de Ieperse burgemeester Luc Dehaene.

Witte vlaggen aan het Ieperse stadhuis.

Rond 15u15 kwam de groep aan op de Grote Markt voor een meditatief interreligieus samenzijn. Er was een evocatie rond oorlog en vrede, onbegrip en hoop. Een groot podium werd hiertoe geplaatst bij de Lakenhalle. Verscheidene groepen gaven op een frisse wijze aan de aanwezigen een boodschap van hoop mee.

In het bijzonder sprak Mgr. R. Vangheluwe, bisschop van Brugge, een vredesboodschap uit.

Aansluitend waren er gebedsoproepen door vertegenwoordigers van verschillende religies.

Tenslotte werd eenieder uitgenodigd om mee te zingen en te bidden om vrede waar ook ter wereld.

Aansluitend werden de deelnemers uitgenodigd om in de kathedraal een kaars van hoop te plaatsen bij het beeld van OLV-van-Tuine.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be