Last Post

Evenementen

Meldingsformulier


Je was erbij

 

Nieuwe toeristische brochures / New touristic brochures - Ieper - 23/06/2003

In het kruitmagazijn te Ieper werden op maandag 23 juni 2003 twee nieuwe toeristische initiatieven voorgesteld met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog. / On Monday June 23rd, 2003, a number of new touristic initiatives were presented at a press conference at Ieper:

  1. De brochure "Den Grooten Oorlog" in de Westhoek / The brochure "The Great War" in Flanders.
  2. De kaart van het militaire erfgoed in West-Vlaanderen / Map with the military heritage in the Province of West-Flanders.

Hieronder een aantal foto's van de persconferentie / Please find beneath some photograpghs of this press conferenece:

Gedeputeerde Patrick Van Gheluwe: "Wie niet in de Westhoek woont, kan de invloed van de Groote Oorlog niet beseffen. We kunnen dit niet vergeten. De Westhoek is nog steeds in de ban van de Groote Oorlog waarvoor een grote belangstelling bestaat. Maar de mensen willen ook van andere zaken in de Westhoek genieten. We moeten dus bedachtzaam zijn en ook niet overdrijven met onze aandacht voor de Groote Oorlog. We moeten zoeken naar de juiste balans", aldus de gedeputeerde van de Provincie West-Vlaanderen.

"We zijn blij vandaag een toeristische kaart voor met het militaire erfgoed van West-Vlaanderen en de brochure "Den Grooten Oorlog" in de Westhoek te kunnen voorstellen", aldus Patrick Van Gheluwe.

Patrick Van Gheluwe, deputy of the Provine of West-Flanders: "We are proud to present two new brochures. People who don't live in the Westhoek can't believe the impact is had and has on the region. But we need to be careful and not stress this too much. We have to find the right balance between the different things the region has to offer".

Johan Martin (regiomanager Toerisme en Recreatie in de Westhoek) stelde de Westhoek Gastenpas voor. Dit initiatief wil de toeristen die kort verblijven in de Westhoek een extraatje bieden. De pas is 25,00 EUR waard en biedt heel wat kortingen op de ingang van onder andere musea. Meer dan 30 hotels verspreiden de gratis pas. De pas is geldig van de dag van aankomst tot de datum van vertrek. Na 1 seizoen wordt die geëvalueerd.

Johan Martin (regional touristic manager): "Today we present the Westhoek Guestpass with several advantages for the tourist (i.e. discounts on museums entry). The hotels in the region will give this pass to the tourists".

Kolonel Wuyts werkte samen met het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) en gaf extra uitleg bij de kaart met het militaire erfgoed van West-Vlaanderen. De kaart is viertalig en beperkt zich niet tot de Eerste of Tweede Wereldoorlog maar biedt een overzicht van het militaire erfgeod in de Westhoek doorheen de eeuwen.

Colonel Wuyts worked with the National Geographic Institute and presented the map with a detailed overview of the military heritage in the Province of West-Flanders.

De initiatiefnemers met van links naar rechts: Kolonel Wuyts (NGI), Johan Martin (Westtoer) en de gedeputeerden Patrick Van Gheluwe, Marleen Titeca-Decraene en Gunter Pertry.

Na afloop volgde nog een receptie met datgene wat de Westhoek nog te bieden heeft.

Afterwards a reception was offered to the participants.

De brochures, kaart en Westhoekgastenpas kun je bekomen bij de toeristische diensten en de logies in de Westhoek.

The brochures can be obtained at the tourist offices and the hotels in the Westhoek.

Klik hier voor de teksten van de persconferentie:

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be