Last Post

Evenementen

Meldingsformulier


Je was erbij

 

Dag van het Parkt - Opening nieuwe oorlogssites - Ieper / Opening three new war sites at Ieper - 25/05/2003

Naar aanleiding van de Dag van het Park op zondag 25 mei 2003 werden in Ieper een aantal nieuwe oorlogssites geopend. Alles begon met een korte plechtigheid in het Ieperse In Flanders Fields Museum.

Welkomstwoord door Piet Chielens, coördinator van het museum / Welcome by Piet Chielens, co-ordinator of the museum

Renaat Landuyt, Vlaams minister van Toerisme en Tewerkstelling: "We hebben hier in de Westhoek nu een combinatie van binnen en buiten, een combinatie van het In Flanders Fields Museum en een aantal sites buiten die toegankleijk worden voor het publiek".

Renaat Landuyt, Flemish minister of Tourism and employment: "The combination of the museum and a numbber of new sites which become accessible in the region is unique".

Heel wat belangstelling voor deze manifestatie / Almost 200 people attended the opening.

Deze gastkunstenaar is gestart met het tekenen van alle vermiste soldaten die vermeld staan op Tyne Cot Cemetery, meer dan 55.000 in totaal.

This guest artist started drawing more than 55.000 figures, which is the number of the missing soldiers mentionned on Tyne Cot Cemetery in Passendale.

Een aantal van de reeds getekende soldaten / A number of the figures which are already on the stone.

Toelichting door de kunstenaar / Explanation by the artist.

In het museum staat voortaan een kast met betrekking tot de Yorkshire Trench and Dugout met de belangrijkste vondsten, een video en een CD ROM.

From now, you can find a little new division in the museum which gathers the most important findings at the Yorshire Trench and Dugout.

Origineel materiaal uit de Trench, met onderaan de typische A-frames / Some orginal material found at the Trench, with beneath the typical A-frames.

De officiële opening / The official inauguration.

Maquette van de dugout die zich een tiental meter onder de grond bevindt. Deze dugout is een van de naar schatting 180 soortgelijke constructies in de regio. Deze constructie is niet toegankelijk wegens het gevaar van instorting en omdat ze onder water staat.

Overview of the dugout which is situated at approximately 10 metres beneath the surface. However, the construction is not accessible because of the danger and because of the water in the dugout.

Bovenaan het slagveld, onderaan de dugout / The battlefield with beneath the trench.

Klik hier voor het uitgebreide persbericht.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be