Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Herdenking Wapenstilstand / Remembrance Day - Esen - 11/11/2003

Na de jaarlijkse bloemenhulde aan het erealtaar voor oorlogsslachtoffers in de kerk dat ons herinnert wat hier aan leed is geschied, begaven de aanwezigen zich naar het kerkhof ronde de kerk. De de leden van het bestuur, de afgevaardigde van het stadsbestuur en de vertegenwoordigers van de jeugd, plaatsten vier brandende kaarsen aan vier monumenten, als een symbolisch gebaar om alle slachtoffers van de eerste Wereld Oorlog en de tweede in een symbolisch licht te plaatsen.

Please find below some pictures of Armistice Day at Esen (part of the town of Diksmuide) on Tuesday, November 11th. 2003

De grafmonumenten waren:

  • Een graf waar meerdere burgerlijke slachtoffers begraven liggen, dit als herinnering aan alle burgerlijke slachtoffers van beide de oorlogen.
  • Een aan de rustplaats van Lodevicus Maeckelberg, gesneuvelde militair uit Esen. en stille hulde aan de gesneuvelde militairen in beide oorlogen uit Esen.
  • Het graf van de Franse Marinefuselier Felix Chastang die hier op dit kerkhof een rustplaats heeft en een praalgraf. Met dit gebaar wou men alle militairen van vreemde nationaliteit herdenken die Esen en streek hebben verdedigd en bevrijd
  • De vierde kaars werd geplaatst aan de voet van het oorlogsgedenkteken op het Esenplein waar de namen van de oorlogsslachtoffers vermeld staan..

Daarna was er een bloemenhulde aan dit monument en werden de hymnen gespeeld.

De jeugd zet een kaars voor een graf van de gesneuvelde militair WO I, Ludovicus Maeckelberg uit Esen.

Schepen Seuricnk plaatst een kaars op het praalgraf van Filix Chastang een Franse dokter Marinefuselier die op dit kerkhof een praalgraf heeft. Hij sneuvelde op 15 november bij de val van Diksmuide in WO I.

Bloemenhulde en een kaars aan het monument op het Esenplein.

Het bestuur NSB Esen, de Schepen van Diksmuide en de aanwezigen luisteren naar de Koninklijke Fanfare de Eendracht Esen.

Een van de aanwezige nog resterende Oud-strijders uit Esen van WO II

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be