Last Post

Evenementen

Meldingsformulier


Je was erbij

 

Voorstelling project - Poelkapelle - 12/02/2003

Op dinsdag 12 februari 2003 stelde de werkgroep het project voor dat ze zouden willen realiseren in het kader van het project "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en dit in het bijzonder aan minister Renaat Landuyt en bestendig afgevaardigde Gunter Pertry. Hieronder een aantal foto's van het bezoek:

Welkomstwoord door burgemeester Alain Wyffels

Schepen van toerisme Luc Maddelein: "De gemeente Langemark-Poelkapelle levert reeds belangrijke inspanningen op toeristisch vlak met de ontsluiting van een aantal wandelpaden, de aanmaak van een toeristische folder, de organisatie van een theaterroute op 27 april 2003 en de uitwerking van een fiets- en wandelroute rond de plaatselijke volksverhalen. Hiervoor heeft de gemeente bijna € 25.000 op de begroting ingeschreven. Dit is een zaak van het volledige gemeentebestuur en niet alleen de verdienste van de schepen van toerisme.

Daarnaast heeft de gemeente ook een toeristisch ambtenaar in dienst en is er de Werkgroep Historische Evocaties die de belangrijkste deskundigen groepeert".

Voorzitter van de werkgroep Freddy Declerck: "We willen het oud-gemeentehuis van Poelkapelle ombouwen tot een onthaalcentrum. We hebben een sterkte-zwakte analyse gemaakt van onze situatie en we denken te mogen stellen dat we over heel wat waardevolle troeven beschikken".

Deskundige uitleg door de voorzitter op de binnenkoer.

Ook de tuin zou in het project ingepast worden.

Minister Landuyt: "Het project dat mij werd voorgesteld is zeer goed uitgewerkt. Dit is niet altijd het geval. Ik zal het dan ook tenvolle steunen".

Gedeputeerde Gunter Pertry: "Ook de provincie wil haar steentje bijdragen om dit project te realiseren".

Overhandiging van twee boeken als dank.

De leden van de werkgroep met de minister en gedeputeerde.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be