Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Pops 17 - Poperinge - 25/04/2004

Geanimeerde wandelingen ‘Pops 1917 – It’s a long way to Tipperary’.
Theaterwandelingen waarbij het geheel bestaat uit twee delen:

  • een geleide geanimeerde wandeling tijdens de namiddag en
  • een show Anno 1917 ’s avonds.

De realisatie is het resultaat van een samenwerking tussen de Heemkring "Aan de Schreve" en de Poperingse Revue. De Heemkring Aan de Schreve en de Poperingse Revue slaagden er perfect in om de sfeer van die dagen terug op te wekken.Tijdens vier namiddagen werd door de Heemkring Aan de Schreve een geanimeerde wandeling (lengte: 2500 m) georganiseerd, waarbij de deelnemers voortdurend werden geslingerd tussen twee uitersten: ongebreidelde vreugde en grenzeloos verdriet. Drama en komedie smolten in elkaar tot één grote tragikomedie, waarin de meest uiteenlopende aspecten van die oorlog aan bod komen: vluchtelingen, doden, ontspanning, prostitutie, kerkhoven, verkopers, executies, spel, …

Tijdens de wandeling werden we begeleid door twee Britse militairen (Stefaan Cossey & Luc Cleemenwerck) en een officier (Jan Verdoodt, WRP) die de groep in goede banen ‘proberen’ te leiden en die ons af en toe voorzagen van een natje en een droogje.

’s Avonds, na de wandeling, was er in Zaal Palace een typisch Brits soldatenmaal, voorzien van de aangepaste dranken (porto, chips and eggs en consumptie). Nadien bracht de Poperingse Revue een spetterende showavond, zoals die in 1917 op zovele plaatsen in de Westhoek moest zorgen voor wat ontspanning in die tijden van miserie. Het was een echte show in de stijl van The good old days. Afwisselend werden de deelnemers meegesleept door turners, zangers, stepdansers, entertainers, komedianten, goochelaars, voordragers, orgelmannen,...De foto's tonen een sfeerverslag!
Wegens het succes zal deze wandeling in 2005 hernomen worden!

tot dan in POPS 17!

Tekst en, fot's: Jan Verdoodt

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be