Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Remembrance Louis de Mahieu - 31/08/2004

Op dinsdagavond 31 augustus 2004 hielden de Vrienden van het In Flanders Fields Museum een Remembrance te Oostvleteren. Deze herdenkingen hebben tot doel elk jaar enkele gesneuvelden te huldigen op de datum van hun overlijden. Zo willen ze de vele anonieme namen op de gedenkstenen een "gezicht". Men luistert naar het persoonlijke verhaal en betuigt zijn respect door een kransnederlegging en het spelen van de Last Post (door 2 buglars van de Ieperse brandweer).

The aim of these remembrances is to mark our respect to some of the fatal casualties on the date of their death. Therefore the numerous anonymous names on the headstones are personalised. We listen to his (or her) personal history and pay our respect by laying a wreath and playing the Last Post (by 2 buglars of the Menin Gate).

Op dinsdag 31 augustus 2004 werd Louis de Gonzague de Mahieu herdacht. Deze Belgische officier sneuvelde op 31 augustus 1918 bij Warwick Farm (Wieltje, Ieper). Zijn lichaam werd in juli 1919 ontgraven, waarna het werd bijgezet op het kerkhof van Oostvleteren.

Dominiek Dendooven van het In Flanders Fields Museum verwelkomt de aanwezigen en coördineert de plechtigheid.Roger Verbeke schetst het leven van deze "opmerkelijke Belgische officier".Ridder Louis de Mahieu, eerste neef van Louis de Gonzague de Mahieu, neemt namens de familie het woord en toont het scapulier dat oorspronkelijk met de officier begraven lag en dat hij als eerste neef, samen met zijn naam, ontving.Daarna volgt de bloemenhulde waarna klaroenblazers van de Last Post Association de Last Post blazen.Familiefoto van de familie de Mahieu achter het graf van 'de familieheld'.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be