Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Gidsencursus - Zonnebeke - 06/03/2004

In voorbereiding op de opening van het Memorial museum Passchendaele 1917 gaat in Zonnebeke een meerdaagse gidsencursus door waarop bijna 60 kandidaat-gidsen zich bijscholen in de geschiedenis van de eerste wereldoorlog.

In preparation of the opening of the Memorial Museum Passchendaele 1917, a course for new guides has been organized with more than 60 participants. Please find below some photographs of the third day of their course which took place on Saterday, March 6th 2004.

In de voormiddag wordt er theorie gegeven door de deskundigen Franky Bostyn, Frans Descamps en Roger V. Verbeke. In de namiddag trekken de cursisten het front in.
Hieronder beelden van de derde cursusdag.De eerste halte is aan de Duitse militaire begraafplaats van Langemark.Daarna verplaatst de groep zich naar het kameradengraf.

Daar ontspint zich een discussie over de symbolische betekenis van de beeldengroep van de Duitse kunstenaar Emil Krieger. Ook wordt er uitleg gegeven over de betekenis van de 49 gedenkstenen en het werkelijke aantal studenten op de houten panelen in het inkomgebouw.

Daarna biedt cursiste Charlotte Cardoen-Descamps op Varlet Farm een kopje koffie aan en toont ze een deel van haar verzameling oorlogsresten.Dan gaat de tocht verder naar de site van Hill 60.
Op enkele stappen vinden we daar de gedenksteen met kruis voor de 14th Light Division;een herdenkingssteen met opeenvolgende troepenbeweging op Hill 60; de gedenkzuil voor de 1st Australian Tunneling CoyOp de site zelf is de eerste krater van de mijnenslag (7 huni 1917) te vinden.Daarnaast liggen er nog heel wat al dan niet beschadigde gevechtsbunkers en schuilplaatsen.Op het hoogste punt staat de gedenksteen voor de Queen Victoria's rifles (W.O. I - W.O. II).

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be