Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Remembrance Sunday - Veurne - 14/11/2004

Op zondag 14 november 2004 werd Remembrance Sunday gevierd te Veurne. Reeds voor het 7de jaar na elkaar wordt deze herdenking gehouden op het Brits militair kerkhof naast de brandweerkazerne in de Oude Vestingstraat, en dit telkens de zondag na 11 november.

Om klokslag 12u00 werd hulde gebracht aan de Britse soldaten die sneuvelden op Veurns grondgebied in de meidagen van '40 tijdens de 'Battle of Furnes' en de crew van Vivian Rosewarne. Deze laatste werd in Groot Brittanië tijdens de Tweede Wereldoorlog enorm populair wegens de memorabele brief die hij geschreven had aan zijn moeder 'An Airman's Letter To His Mother', die tot tweemaal toe werd gepubliceerd in The Times en die later het thema was van een kortfilm.

De plechtigheid kon rekenen om de belangstelling van tal van buitenlandse RAF delegaties, Britse oud-strijders, de Belgische vaderlandslievende verenigingen, leden van de Revolver- en Pistoolclub van Veurne, leden van het Bewonersplatform De Nieuwstad - Canadawijk en tal van sympathisanten.

Bloemen werden neergelegd door de heer burgemeester van Veurne en delegaties uit Marham (Engeland) en Kinloss (Schotland). De ceremonie werd geleid door het Schotse ex-RAF lid Alister More.

Dank aan José Clauw voor de info en foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be