Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Herdenking Slag van Tervate - Stuivekenskerke - 02/10/2004

Lt-Kolonel der Grenadiers Luc Mouton verwelkomt de genodigden en leidt de plechtigheid in.

De gedenkzuil van de Grenadiers en Majoor Henri Graaf d'Oultremont opgericht in 1928, ter nagedachtenis aan de Slag van Tervate.

Henri Graaf d'Oultremont brengt hulde aan zijn grootvader Majoor Henri Graaf d'Oultremont.

Bloemen werden neergelegd voor de Stad Diksmuide, door dhr. Schepen Marc Deprez.

Bloemen werden neergelegd door Commandant Vanderheyden, in naam van zijn korpscommandant LtKol SBH Vandensteendam, voor het regiment Carabiniers-Grenadiers Prins Boudewijn.

Bloemen werden neergelegd door Commandant Nizot, nationaal voorzitter van de Koninklijke Verbroedering Grenadiers, in naam van de Koninklijke Verbroedering der Grenadiers.

Bloemen werden neergelegd door dhr. Louis Pouillart, dhr. Simon Bockstaele en LtKol De Wolf, korpscommandant van het 2 Regiment Grenadiers, in naam van de Verbroedering Grenadiers, Afd. Vlaanderen.

Bloemen werden neergelegd door dhr. Rony Bekaert, in naam van dhr. Rene Daems, nationaal voorzitter van het IJzerfront voor België.

Bloemen werden neergelegd voor de Vrienden van het Onze-Lieve-Vrouwehoekje te Oud-Stuivekenskerke vzw, door Kolonel Karel De Wulf, beheerder en mevr. Aline Depuydt, secretaris.

De vlaggengroet bij het Te Velde en het Nationale Volkslied.

De vaandels verplaatsen zich naar de kerk van Stuivekenskerke voor het tweede deel van de plechtigheid.

Henri Graaf d'Oultremont neemt afscheid van de vaandeldragers.

Een Carabinier en een Grenadier, in oorspronkelijke kledij, nemen hun plaats in aan de gedenkplaat van de Carbiniers aan de kerk van Stuivekenskerke.

Kolonel SBH Willy Peiren, nationaal voorzitter van de verbroedering der Carabiniers en Carbiniers-Grenadiers verwelkomt de genodigden en houdt zijn toespraak.

Met een oorlogsgedicht brengt dhr. Stadsarchivaris Chris Vandewalle hulde aan de gevallen Carabiniers.

Een korte bezinningstekst gebracht door E.H. Philippe Vindevogel.

Bloemen werden neergelegd voor de Stad Diksmuide, door dhr. Schepen Marc Deprez.

Bloemen werden neergelegd voor het Regiment Carabiniers-Grenadiers Prins Boudewijn, door Commandant Vanderheyden, in naam van de korpscommandant LtKol SBH Vandensteendam.

Bloemen werden neergelegd voor de Koninklijke Vriendenkring Officieren Carabiniers-Grenadiers, door Generaal Demesmaeker.

Bloemen werden neergelegd voor de verbroedering der Carabiniers en Carbiniers-Grenadiers, door de nationaal voorzitter Kolonel SBH Willy Peiren.

De vlaggengroet bij het Te Velde en het Nationale Volkslied.

Bloemen werden neergelegd voor de Vrienden van het Onze-Lieve-Vrouwehoekje te Oud-Stuivekenskerke vzw, door dhr. Jack Van Sprang, beheerder en mevr. Aline Depuydt, secretaris.

Dank aan Chris Vandewalle voor info en foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be