Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Nieuw kruisbeeld militaire begraafplaats - Westvleteren - 29/10/2004

lease find below a few photographs of the new cross that was placed at the Belgian military cemetery at Westvleteren on October 29th, 2004.

Op 29 oktober 2004 werd tijdens een plechtigheid het nieuwe kruisbeeld ingezegend op de militaire begraafplaats van Westvleteren, dit in aanwezigheid van de burgemeester van Vleteren, de Heer Willy Mostaert, afgevaardigde van de provincie West-Vlaanderen, Cdt v/h Vlw Marc Meganck, de Commandant van het CompetentieCentrum en Steunmateriaal (CCMP), Lt-Kol v/h Vlw Paul Bruynooghe, afgevaardigde van de directeur van het 5de Regionaal Centrum voor Infrastructuurwerken voor West-en Oost-Vlaanderen en tevens de verantwoordelijke eenheid voor het onderhoud Belgische militaire begraafplaatsen ( 5RCI) , Maj Jean-Pierre Desmidt en andere burgerlijke en militaire autoriteiten.

Toespraak en bloemenneerlegging door de burgemeester van Vleteren

Bloemenneerlegging door afgevaardigde van Provincie Commmandant West-Vlaanderen

Toespraak en bloemenneerlegging Korpscommandant CCMP

Burgerlijke en militaire genodigden

Inzegening van het gerestaureerde kruisbeeld door de aalmoezenier Guido Deman

Parade na inzegening kruisbeeld

Kinderen van de Vrije Basisschool Klavertje 3, afdeling Westvleteren, lieten ballonnen op in de Belgische driekleur, ter ere van de gesneuvelden.

Op de militaire begraafplaats van Westvleteren werd naast het algemeen onderhoud ook het kruisbeeld gerestaureerd. Dit project was een samenwerking tussen het militair Kwartier 1 WM Lemahieu te IEPER ( CCMP) en het 5de Regionaal Centrum Infrastructuurwerken te BRUGGE (5 RCI).

Het kruisbeeld voor de restauratie,

en nadien.

Het terugplaatsen van het kruisbeeld.

Dank voor deze info en foto's aan Rudy Laforce, verantwoordelijke voor het onderhoud van de Belgische militaire begraafplaatsen in West-Vlaanderen.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be