Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Begrafenis / Funeral Private Thomson - Zonnebeke - 21/10/2004

Op 21 oktober 2004 werd op Polygon Wood Cemetery het stoffelijk overschot begraven van Private John Roberton Thomson, 2nd Battalion Gordon Highlanders, op 4 oktober 1917 gesneuveld bij de Molenaarelst.

Hij werd op 9 september 1998 gevonden in de tuin met de resten van twee niet-geidentificeerde mannen, mogelijk ook van zijn eenheid. Een mutskenteken en de initialen 'J.R.T.' op zijn zakmes brachten de diensten van de Commonwealth War Graves Commission op het spoor van Thomson en verwantschapsonderzoek met gevonden familieleden bevestigde dit.

Het is geleden van 1999 met Private Wilkinson dat er in de Ieperstreek nog een geidentificeerde Brit begraven werd.

De plechtigheid begon om 11u00 en werd bijgewoond door de Britse ambassadeur, de Militaire Attache en een detachement van de Highlanders, het opvolgend regiment van de Gordon Highlanders, dat Private Thomson naar zijn laatste rustplaats begeleidde. Een tiental familieleden waren eveneens aanwezig.

On Thursday, October 21st, 2004, Private John R. Thomson, 2nd Battalion Gordon Highlanders, was buried at Polygon Wood Cemetery at Zonnebeke. He died on October 4th, 1917 and was found on September 9th, 1998 with two other non-identified soldiers.

The ceremony started at 11.00 am and was attented by the British ambassador, the Military Attache and a detachment of the Highlanders. Relatives of Private Thomson were also present.

Foto's vrijdag 22 oktober 2004

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be