Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Herdenking / Commemoration - Sint-Juliaan - 05/09/2004

Een delegatie van Canadese oudstrijders van de tweede wereldoorlog bracht op maandag 6 december 2004 een bezoek aan het Canadees monument te Sint-Juliaan.

On Monday, September 5th, 2004, a delegation of Canadian veterans of the Second World War visited the Canadian memorial at Sint-Juliaan.

Ze werden er ontvangen door de gemeentelijke overheid, vertegenwoordigers van de oudstrijdersvereniging van Langemark en de kinderen van de derde graad van de Vrije Basisschool Sint-Juliaan.

Burgemeester Alain Wyffels verwelkomt de Canadese bezoekers in naam van de gemeente Langemark-Poelkapelle

Bart Rambour van de toeristische dienst Langemark-Poelkapelle schetst de betekenis van 'de Canadien' in het verhaal van de gasaanvallen.

Daarna volgt de traditionele bloemneerlegging door de burgemeester, een vertegenwoordiger van de Belgische oudstrijders en een Canadese vertegenwoordiger. Ook de leerlingen van de derde graad brengen hun bloempje aan.

De leerkrachten Juffrouw Valerie en Juffrouw Mieke brengen een korte duiding. Ze benadrukken dat niet de oorlog mag verheerlijkt worden, het is de vrede die telt. Ze denken ook even aan de verschrikkelijke recente gebeurtenissen in de school in Ossetië. Daarna brengt de hele klas het vredeslied 'Let there be peace on earth'.

Als slot bieden de kinderen de veteranen een bloem aan.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be