Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Anzac Day - Mesen- 25/04/2005

Op 25 april van elk jaar is het Anzac Day waarop de deelname van de Australische en Nieuw-Zeelandse troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht, en dit tegelijk op verschillende plaatsen in de wereld. Uiteraard wordt dit ook in de Westhoek herdacht. Hieronder een aantal foto's van de plechtigheid te Mesen dat zelfs verbroederd is met het Nieuw-Zeelandse Featherston. Oud-Mesenaar Herman Matsaert was midden de jaren zeventig ambassadeur van België in Nieuw-Zeeland en zorgde mee voor het totstandkomen van deze verbroedering.

On April 25th of each year Anzac Day commemorates the participation of Australian and New-Zealand armed forces during the first world war. This is also the case in the Westhoek. The little town Mesen (Messines) is even twinned with Featherston in New-Zealand. Please find below some photographs of the cermony.

Maandagmorgen 25 april 2005 te Mesen is, in aanwezigheid van de ambassadeur van Nieuw-Zeeland in België te Mesen een herdenking gehouden ter ere van de Nieuw-Zeelanders die in en rond Mesen hebben gevochten in WO1.

Na een toespraak van de burgemeester en de ambassadeur en het uitwisselen van kado's werden er kransen gelegd bij het Belgische oorlogsmonument op het Dorpsplein en vervolgens bij het New Zealand Memorial Memorial even buiten Mesen.

Daarna volgde nog een interessante uitleg in het kleine maar fijne museum in het Gemeentehuis in Mesen.

Met dank aan Bas Sjoerts uit Markelo, Nederland, voor het verslag en de info.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be