Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Vakantiefoto's 2004 - 19/02/2005

Hieronder een aantal foto's die Rianne Deij ons doorstuurde en genomen zijn tijdens de zomervakantie van 2004.

Please find below a few photographs that Rianne Deij sent to us and which were taken in summer 2004.

Buttes New British Cemetery

Het Buttes New British Cemetery bevindt zich in het Doelbos een 68 ha groot staatsdomein. Om deze stemmige militaire begraafplaats te bereiken, loop je door een door eiken overgroeide dreef. Op een berg op de begraafplaats staat een obelisk met de wapenfeiten van de 5de Australische divisie. Achter op de begraafplaats staat, in de stijl van een Griekse tempel, het missing memorial.

Aan de andere kant van de weg bevindt zich het Polygoon Wood Cemetery. Hier rusten 2006 jonge Australiers. Zij vonden de dood bij de slag om het polygoonbos in September en Oktober 1917.

Soldatenfriedhof te Langemark

Op deze begraafplaats liggen voornamelijk studenten begraven. Zij vochten in de oorlog bij de vrijwilligersregimenten. Deze jongens stierven voornamelijk bij de eerste slag om Ieper. Vier dagen lang vochten zij tegen de Britten, zonder een meter grond te veroveren. Hierbij verloren zij duizende mensenlevens

Twee gietijzeren poorten in een gebouw van rood graniet, geven toegang tot deze begraafplaats, waar in totaal 44.234 Gesneuvelden rusten.

Wanneer je de begraafplaats oploop kom je bij deze krans met de tekst uit Jesaja. Daar achter staan muren met namen, van hen die vielen in de strijd, maar nooit zijn teruggevonden. Deze begraafplaats is verdeeld in twee groepen. Bij de beeldengroep van vier rouwende soldaten ligt het Alter Friedhof. Rechts bij de bunkers ligt het Einbettungsfriedhof.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be