Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Mountainbike - Langemark - 26/11/2005

De Langemark-Poelkapelse schepen van Sport Johan Vanysacker opende zaterdagmorgen 26 november de mountainbikeroute 'Heuvelrug' bij het startpunt aan de sporthal te Langemark. De aanwezigen werden in de sporthal verwelkomd met een kopje koffie terwijl de Schepen en de sportverantwoordelijke Cindy Timperman de nodige uitleg verstrekten. Daarna trokken ze tussen de regendruppels door naar het infobord voor de officiële opening. Na het fluitsignaal zetten een vijftal moedigen de voeten op de pedalen voor een eerste verkenning.

De route loopt over de heuvelrug van Klerken naar Staden via Westrozebeke tot Moorslede. Korte en pittige klimmetjes maken het extra sportief. Langs de voormalige spoorwegbeddingen van Ieper-Kortemark en Ieper-Roeselare, fiets je door een streek die tijdens WOI decor was van talloze veldslagen. Stille getuigen zijn de Vredesmolen in Houthulst en de Duitse begraafplaats in Langemark. Heel wat kerkwegels, dreven en onverharde landweggetjes verscholen tussen de groentevelden zijn een uitdaging en zorgen voor avontuurlijk bikeplezier!

On Saturday, November 26th, a new mountainbike circuit was inaugurated. You ride on the old railways Ieper-Kortemark and Ieper-Roeselare. This was a region where a lot of battles were fought during the Great War.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be