Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Poëziewedstrijd / Poetry - Nieuwpoort - 11/11/2005

Op vrijdag 11 november 2005 vond na de plechtigheid aan het standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers (W.O. I - W.O. II) van Nieuwpoort de prijsuitreiking plaats van de 41ste prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse scholenwedstrijd georganiseerd door de Verbroedering der Vaderlandslievende Maatschappijen van Nieuwpoort.

Deze uitreiking vond plaats in de stadshalle van Nieuwpoort en startte met een toespraak door burgemeester Roland Crabbe.

Every year the different schools from Nieuwpoort can participate in a poetry game. The official ceremony took place after the ceremony at the Belgian monument.

De burgemeester dankte in zijn toespraak de vaderlandslievende vereniging voor de organisatie. Maar in het bijzonder dankte hij alle leerlingen die deelnamen aan de wedstrijd. Deze deelname deden zij grotendeels in hun vrije tijd. En leerlingen hebben natuurlijk ook andere zaken te doen in hun vrije tijd.

Een bomvolle stadshalle.

Bij deze gelegenheid vond ook de uitreiking plaats van eretekens. Hier J. Aerts die het ereteken ‘Officier in de Kroonorde' kreeg

en J. Verlinden kreeg het ereteken van van ‘Ridder in de Kroonorde’.

Verder diploma’s van laureaten van de arbeid voor L. Weyns, H. Demarcke, M. Holvoet, J.-P. Roets en R. Dewaele.

Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse scholenwedstrijd georganiseerd door de Verbroedering der Vaderlandslievende Maatschappijen van Nieuwpoort.

102 leerlingen uit alle Nieuwpoortse basisscholen en het 1° en 2° middelbaar hadden zich ingeschreven en werden getest op hun kennis over het vorstenhuis, de eerste en tweede wereldoorlog, merkwaardige gebouwen en monumenten in Nieuwpoort en over de zomertentoonstelling “175 Jaar Belgen op Zee”.

Algemeen laureate werd Sofie Bruynooghe die haar boekenpakket ontving uit handen van de burgemeester. Tweede werden Ambroos De Schepper en Martijn Gheysens.

Alle 102 deelnemers kregen een waardevol boekenpakket.

Een bijzonder mooi initiatief waardoor onze jeugd betrokken wordt bij 11 november.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be