Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Indisch / Indian concert - Poperinge - 11/11/2005

Please find below some pictures of the Indian concert at Poperinge on Armistice Day 2005.

Op vrijdag 11 november 2005 organiseerde de stad Poperinge een exclusief concert naar aanleiding van de 87ste verjaardag van de wapenstilstand. Dit jaar ging alle aandacht naar het Indisch leger dat van 1914 tot 1918 meestreed in Flanders Fields.

Tijdens het concert traden het Rajhans Orchestra op, Indische militaire musici, de Koninklijke Harmonie De Zeegalm en het jeugdensemble en de strijkers van die Koninklijke Harmonie uit Knokke-Heist. Het Rajhans Orchestra bestaat uit dirigent-violist Hans Vermeersch, saxofonist Stephan Vermeersch en violiste Gwendoline vande Langerijt.

De Zeegalm staat sinds 1997 onder leiding van Hans Vermeersch en repeteert wekelijks in de kunstacademie van Knokke-Heist.

Het concert bood een erg boeiende mix van muzikale klankkleuren. Er was licht klassieke muziek, Indische militaire muziek én Indische harmoniemuziek. Het repertoire bestond uit Indische, Engelse, Duitse, Canadese, Amerikaanse en Vlaamse muziek, geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog en herwerkt voor harmonie.

De Indische muzikanten, in uniform, zorgden voor een sterke visuele prikkel en herinneren opvallend aan de sterke vertegenwoordiging van hun voorgangers tijdens WOI in deze regio. Tijdens het concert waren ook muzikale signalen uit die tijd, zoals fluitsignalen (aanvalssignaal) en Engelse en Belgische klaroensignalen niet uit de lucht.

Het concert werd bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland.

Dit exclusieve concert was een must voor wie meer wil weten over de Eerste Wereldoorlog in deze regio, voor wie houdt van harmoniemuziek, of voor wie geïnteresseerd is in de mondialisering van de Eerste Wereldoorlog (met info over de aanwezigheid van de Indische strijders in ’14-’18).

Het concert vond plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Poperinge.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be