Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Van The Bluff tot Die Grosse Bastion - Zillebeke - 09/04/2006

Please find below some pictures of the exhibition "The Last Witness" at the visitor's center the Palingbeek at Zillebeke on Sunday, April 9th, 2006.

In het bezoekerscentrum 'De Palingbeek' werd op 9 april 2006 de publicatie 'Van The Bluff tot die Grosse Bastion' voorgesteld en de bijhorende wandeling ingestapt. De publicatie is één van de verhalen die de wandelaar onderweg wijst op een aantal aanwijsbare sporen van de eerste wereldoorlog in de Palingbeek. Het landschap als laatste getuige van deze oorlog.

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels en het Regionaal Landschap IJzer en Polder namen het initiatief om een kwaliteitsvol en aantrekkelijk concept uit te werken voor deze reeks en dit aan te bieden aan de verschillende partners in de Westhoek. Op 22 april 2006 wordt in Kemmel een Tweede Verhaal voor Onderweg ingewandeld, nl. De slag om de Kemmelberg voorjaar 1918. In juni volgt nummer drie in Krombeke, deze keer niet over de oorlog maar wel over Sagen en Legenden. Eind november staat dan weer een Grenswandeling in en om Abele als vierde op de lijst.

'Van The Bluff tot die Grosse Bastion' is o.a. verkrijgbaar in het bezoekerscentrum De Palingbeek (057 23 08 40 - bc.palingbeek@west-vlaanderen.be) en bij het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels (057 23 08 50)
De kostprijs is € 3,-; 48 blz. - pocketformaat met ringen.

De wandeling start aan het bezoekerscentrum langs de Vaartstraat en loopt over 10 - 7,5 - 4,3 km. De educatieve tentoonstelling in het bezoekerscentrum is gratis toegankelijk.

Tijdens de wandeling word je op sleeptouw genomen langs verschillende bekende en minder bekende plaatsen in het provinciedomein De Palingbeek. Je maakt kennis met verschillende militaire begraafplaatsen verspreid in het landschap. Je komt te weten dat de vele verzakkingen langs het wandelpad bij de oude sluis te maken hebben met de graafwerken die de Britse tunnelers tijdens de oorlog hier verrichten. Namen als 'The Bluff', 'The Ravine' of 'The Caterpillar' krijgen betekenis...

Het bezoekerscentrum De Palingbeek en de educatieve tentoonstelling.

Wim Mestdagh (Coördinator NME) coördineert de voorstelling.

Gedeputeerde Jan Durnez geeft toelichting bij de de permanente tentoonstelling in het bezoekerscentrum.

Piet Chielens (In Flanders Fields Museum) heeft het over het 'Landschap als laatste getuige'.

Dominiek Dendooven (Educatief medewerker IFFM) geeft toelichting bij de themawandeling.

Gedeputeerde Durnez overhandigt de 'eerste exemplaren' van de wandelbrochure aan Gouverneur Breyne en aan Dominiek Dendooven en Piet Chielens.

De gidsen van dienst zijn Dominiek Dendooven, Piet Chielens en Hannelore Decoodt.

Wat zit onder deze verzakking verborgen?

De oude sluis 'Gordon Post'

Hedge Row Trench Cemetery

Woods Cemetery

First D.C.L.I. Cemetery, The Bluff


De nieuwe grafsteen 'Believed to be' van Captain Fazakerley-Westby ter vervanging van de grafsteen 'Unknown Captain of the Queen Victoria's Rifles' op First D.C.L.I. Cemetery, The Bluff


Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be