Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Grondwerken onthaalsite Duitse begraafplaats / Work welcome center german military cemetery - Langemark - 22/03/2006

Please find below some pictures of the work for the new welcome site to be build near the german military cemetery at Langemark.

Hieronder een aantal foto's van de werken aan de nieuwe onthaalsite nabij de Duitse militaire begraafplaats te Langemark.

Op maandag 27 februari startten de grondwerken voor de onthaalstructuur bij de Duitse militaire begraafplaats van Langemark.
Archeologen en arbeiders van het VIOE (Vlaams instituut voor Onroerend Erfgoed) volgen de schep van de kraan met argusogen.Een schoenzool en een pak artilleriegranaten komen al vlug aan de oppervlakte.Zoals verwacht worden er ook sporen gevonden van een loopgraaf die vertrekt vanuit de grote loopgraaf (ter hoogte van de betonnen schuilplaatsen en betonblokken op de begraafplaats) van waaruit op 22 april 1915 de gaswolk van de eerste grootschalige chemische aanval uit de geschiedenis opsteeg.

Er duiken ook restanten van vermoedelijk barakken op.Een nieuwe parking zal een goede zaak zijn voor deze site.

Zicht op de uitgegraven loopgraaf met op de achtergrond de blokkenlijn die de hoofdloopgraaf situeert.Verkleuringen van de bodem verraden de vroegere aanwezigheid van 'obusputten'.


Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be