Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Inventarisatieproject / Inventory WW1-relicts - 18/05/2006

On Thursday, May, 18 th, the results of the project "Relicts of the Great War in the Westhoek" were presented at Diksmuide. The project has been conducted by the Flemish government and the province of West-Flanders.

Op donderdag 18 mei werden in zaal Zonnestraal te Diksmuide de resultaten voorgesteld van het project "Inventarisatie van de WO1-relicten in de Westhoek".

Inleiding door gedeputeerde Pertry.

"Vijf jaar geleden zijn we gestart met de opmaak van een beleidsnota waarbij we de volgende doelstellingen hadden: zorg dragen voor het erfgoed, het ontsluiten van het erfgoed voor de bezoeker, werken aan vredeseducatie, communicatie en een luik wetenschappelijk werk. De provincie West-Vlaanderen heeft samen met het kabinet van gewezen minister Van Grembergen in 2002 het inventaristaieproject opgestart. Twee personeelsleden hebben gedurende twee jaar gewerkt aan deze inventaris", aldus Gunter Pertry.

Hij drukte de hoop uit om in de volgende legislatuur vanuit de provincie het project "Oorlog en Vrede in de Westhoek" te kunnen verder zetten.

Volle zaal.

Projectmedewerker Hanneloorde Decoodt gaf een overzicht van de verschillende soorten relicten (begraafplaatsen, gedenktekens, bunkers en schuilplaatsen en tenslotte de andere sporen). In totaal werden ± 1.300 items in een database verwerkt. Binnenkort volgt er de publicatie van het boek "De Laatste Getuige". In het najaar wordt een integraal nummer van het provinciale magazine "In de Steigers" gewijd aan het project.

Na afloop volgde een receptie in het Esenkasteel.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be