Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Dag van het Park - Ieper - 28/05/2006

Het landschap als De Laatste Getuige" in de zuidelijke Ieperboog.”

Geleide wandeltocht doorheen het landschap van de zuidelijke Ieperboog, tussen Hill 62, ’t Hoge en Bellewaerde. In deze glooiende landschappen van de Ieperboog speelden zich bijzonder dramatische episoden van de Eerste Wereldoorlog af. Er blijven dan ook bijzonder merkwaardige getuigenissen en relicten van de Grote Oorlog in het landschap herkenbaar.

Deze unieke wandeltocht verkent de sites Hill 62, ’t Hogebos (Sanctuary Wood), de omgeving van ’t Hoge en Bellewaerde Ridge, waar een stukje frontlandschap onaangeroerd bleef.

Wandelafstand: ong. 7 km. Er waren twee geleide tochten voorzien: om 14u.30 en om 15u.30. Start: telkens aan de dienst Toerisme (Grote Markt Ieper). De dubbeldekbus bracht de deelnemers heen en terug van het wandelgebied.

Aansluitend op de wandeltocht werden de deelnemers vergast op een drankje (Foyer Lakenhallen) en uitgenodigd op een nocturne in de tentoonstelling “De Laatste Getuige” in de Lakenhallen. Onze gidsen waren Bert Heyvaert en Luk Dombrecht.

We waren tijdens deze tweede tocht vertrokken met een 60-tal mensen. Eens ter plaatse werd deze groep dan nog eens in tweeën gesplitst. Onze wandeling begon op Bellewaerde Ridge, waar o.a. een stukje privébos werd verkend, daarna ging het naar de omgeving van ’t Hoge, ’t Hogebos (Sanctuary Wood) om te eindigen op Hill 62.

Dank aan Tonny Huvaere voor de info en foto's.

-----------

Hieronder enkele foto's van de tweede groep. Gidsen waren: Jan Van der Fraenen en Rudy Claeys. We hebben eerst de eerste groep met Bert Heyvaert afgezet en reden dan door naar Sanctuary Wood. We eindigden bij het RE Grave.

Sanctuary Wood Cemetery.

Hill 62.

RE Grave en monument voor The Liverpool Scottish Bellewaarde 16 juni 1915.

Foto's via Jan Van der Fraenen - MMP 1917.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be