Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Nieuw-Zeelandse Minister bezoekt / visits Zonnebeke-Passendale - 24/10/2006

Op dinsdag 24 oktober 2006 kwam de Nieuw-Zeelandse Minister van Veteran Affairs, de Hon. Rick Barker, naar Zonnebeke. Hij overhandigde aan het Memorial Museum Passchendaele 1917 een Nieuw-Zeelands uniform uit de Eerste Wereldoorlog. Bij 's Graventafel (Passendale) verloren de Nieuw-Zeelanders op 12 oktober 1917 in vier uur tijd meer dan 2600 man. Het is de grootste tragedie in de militaire geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Daarna bracht hij een bezoek aan Tyne Cot Cemetery met een korte plechtigheid bij het New Zealand Memorial.

De schenking kaderde in de thematentoonstelling 'A Descent into Hell' die volgend jaar door het New Zealand Army Museum (Waiouru) opgezet wordt in de Oude Kaasmakerij n.a.v. 90 jaar Slag van Passendale. De bekroonde expositie zal er te bezoeken zijn van 13 juli tot 11 november 1917. De Oude Kaasmakerij ligt op 's Graventafel, het beruchte slagveld van de Nieuw-Zeelanders in oktober 1917. Het volledige programma van 90 jaar Slag van Passendale vindt u op www.passchendaele.be

On October, 24th, 2006, Hon. Rick Barker, Minister of Veteran Affairs of New Zealand, visited Zonnebeke and Passendaele. He gave a unique New-Zealand uniform from the Great War to the museum. Afterwards, the delegation went to Tyne Cot Cemetery at Passchendaele. Please find below some pictures.

Het unieke uiform uit Nieuw-Zeeland.

De delegatie uit Nieuw-Zeeland.

Overhandiging van een Nieuw Zeelandse hoed door Minister Barker aan Schepen Bryon, links van Barker staat de Ambassadeur van NZ, Wade Armstrong, rechts van Bryon staat majoor Bassett die het volledige uniform overbracht.

Franky Bostyn, de conservator van het museum, geeft tekst en uitleg aan de verzamelde pers.

Het uiform werd nadien geplaatst in de communicatiekamer van de dugout.

Dank aan Freddy Declerck en Kristof Blieck, Memorial Museum Passchendaele, voor de foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be