Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Hay-herdenking / Hay-remembrance - Ieper - 19/08/2006

Hieronder een aantal foto's van de speciale Last Post op zaterdag 19 augustus 2006 aan de Menenpoort te Ieper.

De uitgebreide reeks van jaarlijkse internationale herdenkingsplechtigheden onder de Ieperse Menenpoort kreeg er een broertje bij: een Schotse Hay-day.

Hay is de naam van een Schotse clan. Er wonen 60 leden in België en 1.600 in Frankrijk. Clanlid Tom Hye fronste onlangs de wenkbrauwen, toen hij in het kantoor van de Commonwealth War Graves Commission in Ieper vernam hoeveel Hay’s gesneuveld waren in Flanders Fields en in Noord-Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het waren er meer dan vijfhonderd. Dringend tijd om die dappere landgenoten te gedenken, reageerde de Schotse bezoeker spontaan.

Op zaterdag 19 augustus was het zover. De Hay’s kwamen dan samen met hun Clan Hay Pipe Band naar Ieper voor hun eerste “Homage to a Hay 2006”. Om 11u45 vertrok het gezelschap van de Grote Markt naar de Menenpoort waar om 12u een speciale Last Post plaatsvond. Op het Iepers memoriaal staan 22 namen van Hay’s. De primeur in Ieper zou volgens Tom Hye de start moeten betekenen van een jaarlijkse Hay-herdenking, elk derde weekeinde van augustus. Elk jaar bij een ander oorlogsgedenkteken waar Hay’s begraven liggen.

Meer info: www.clanhay.net

Please find below a few photographs of the special Last Post ceremony on Saturday, August, 19th, 2006, at the Menin Gate at Ieper. The Clan Hay remembered its family members. 22 soldiers with the name 'Hay' are commemorated on the Menin Gate.

Last Post

The Exhortation

The list with the 22 soldiers with the name 'Hay' was read.

Behoorlijk veel volk op deze zaterdagmiddag.

Neerlegging van een krans / Laying a wreath.

Music by the pipe band.

Aftre the ceremony, marching back towards the market sqaure.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be