Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Nationaal Huldebetoon aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer - Nieuwpoort - 06/08/2006

Afgelopen zondag 6 augustus 2006, vond te Nieuwpoort de 71ste editie plaats van het Nationaal Huldebetoon aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer. Het afgelopen weekend stond trouwens helemaal in het teken van de vrede. Zaterdag gaf Barbara Dex aan de voet van het Koning Albertmonument een gospelconcert voor 1300 toeschouwers.

Zondagvoormiddag was traditioneel het formeel moment waarbij de inspanningen van de geallieerde troepen tijdens de eerste wereldoorlog in de verf gezet werden.Opvallende verschillen met pakweg 10 jaar geleden, is het spectaculair verminderen van het aantal deelnemers in de stoet én de véél jongere leeftijd van de deelnemers aan de défilé.

Toch blijft dit evenement een van meest belangrijke evenementen in Nieuwpoort. Getuige de vele hoogwaardigheidsbekleders, die op een zondagvoormiddag met de slapers in hun ogen (en voor sommigen rechtstreeks van de backstage van Dranouter of Polé Polé Beach) naar de toespraken komen luisteren. Zij betuigen zo hun solidariteit met de helden van de befaamde en zo belangrijke loopgravenoorlog '14-'18. Lees verder op www.nieuwpoort-digitaal.be

De vertegenwoordiger van de Koning.

Dank aan Nieuwpoort Digitaal voor de info en foto's: www.nieuwpoort-digitaal.be

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be