Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Een avond ‘achter het front’ in Talbot House / An evening at Talbot House - Poperinge - 11/08/2006

During August 2006, Talbot House at Poperinge opens its doors on Friday evening. Please find below some pictures of the eveningopening on Friday, August, 11th, 2006.

Op 11 en 18 augustus 2006 word je vanaf 21.20u persoonlijk binnengeleid in het grote, kleurrijke foto-album dat het verhaal vertelt van rustkampen en veldhospitalen, en waarin brief- en dagboekfragmenten getuigenis afleggen van het hemelse leven in ‘Pops’ – maar ook van de helse verschrikking van beschietingen en bombardementen.

Het publiek kon eerst de tentoonstelling bezoeken.

Kunstenaar Rik Ryon zoekt twee maanden lang zijn toevlucht in de tuin van Talbot House: een gedroomde plek om zijn kopersculpturen te laten ‘schuilen voor geweld’. De tentoonstelling is geïntegreerd in de tuin van Talbot House, en te bezichtigen in het kader van het gewone dagbezoek.

Luisteren naar het verhaal van Jeanne Battheu.

Nadien bracht het ensemble Kotjesvolk (Trui Chielens, Kurt Grillet, Wim Chielens, en Dries Chaerle) op de eerste verdieping – in de eigenlijke Concert Hall – een bloemlezing van verhalen en muziek over het leven in en om Poperinge, over Talbot House, en over de Concert Hall. Als vanzelf mondde die muzikale verkenning uit in het verfilmde optreden van de “Happy Hoppers” Concert Party.

Dries Chaerle

Trui Chielens.

Wim Chielens

Verdiend applaus.


More info on http://www.talbothouse.be

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be