Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Britse Prins Edward bezoekt frontstreek / HRH Prince Edward visits the Ypres Salient - Zonnebeke - 14/04/2007

HRH Prince Edward, Colonel-in-chief of the Saskatchewan Dragoons, a reserve-unit of the Canadian army, visited the Ypres Salient on Saturday April, 14th, 2007. Please find below some photographs of the visit to the Menin Gate at Ieper.

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Edward, de jongste zoon van Koningin Elisabeth II en Graaf van Wessex, kwam op zaterdag 14 april 2007 op bezoek naar de frontstreek. Aanleiding voor dit hoog bezoek was de verkenning van de streek door een delegatie van de Saskatchewan Dragoons, een reserve-eenheid van het Canadese leger.

Een 30-tal leden van de Saskatchewan Dragoons verblijft gedurende een 10-tal dagen in de Ieperse kazerne (CCMP) en bezoekt in die periode de monumenten, sites, musea en begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Op zaterdag 14 april 2007 kregen zij het gezelschap van hun “colonel-in-chief”, Prins Edward, die deze titel draagt sinds juni 2003.

De Saskatchewan Dragoons zijn de voortzetting van het Canadese 46th Battalion, waarvan ze ook de tradities meedragen. Het vaandel van de eenheid vermeldt: “Mount Sorrel”, “Ypres 1917” en “Passchendaele”. Op 26 oktober 1917 was het Battalion op de hoogten van Passendale betrokken in één van de bloedigste acties uit de Canadese geschiedenis. In een paar uur tijd verloor het meer dan 400 man op een totaal van 16 officieren en 520 manschappen. Het leverde de eenheid de lugubere bijnaam op van “Suicide Battalion”.

Battlefield Tour

De Prins kwam aan in de voormiddag en begon zijn programma met een bezoek aan het Passchendaele Memorial Museum 1917 in Zonnebeke. Na de middag stond een begeleide “battlefield tour” op het programma in het teken van de Slag van Passendale (Derde Slag bij Ieper). De delegatie volgde het parcours van de Slag die begon op 31 juli 1917 en eindigde bij de kerk van Passendale op 10 november 1917. Om 16u was een korte plechtigheid voorzien aan het Canadees Monument in Passendale.

‘s Avonds kwamen Prins Edward en de leden van de Saskatchewan Dragoons naar het centrum van Ieper. De Prins bracht een bezoek aan het In Flanders Fields Museum en werd aansluitend ontvangen in de raadzaal van het stadhuis. Om 20u woonde hij een Speciale Last Post bij onder de Menenpoort.

Hieronder een aantal foto's van het bijwonen van de Last Post.

Op een aantal foto's kun je doorklikken voor een grotere weergave / Click on some pictures for a larger view.

One hour before the Last Post, already many people.

Press officer Carl Denys and bugler Antoine Verschoot.

The choir is practising.

Arrival of the band and the distinguished guests.

At the right: master of ceremony Matthieu Mottrie.

Benoit Mottrie, chairman of the Last Post Association.

Prayer by reverend Jones.

The Last Post.

Exhortation and lament.

HRH Prince Edward lays a wreath.

As well as governor Breyne and deputy-mayor Lignel.

As well as the Canadian ambassador and Lieutenant-Colonel Vanden Berghe.

And many others.

The national anthoms are played.

At the right Denise Dael. Her mother had to leave Ieper during the great war. Denise was born in Great-Britain during the war.

The Prince greats the buglers.

Signs the book of honour and receives a gift.

Exchange of gifts.

The Prince greats the members of the Last Post Association.

Thank you for being there every day.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be