Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Duffy's Last Run - Vlamertinge - 22/04

Please find below a few photographs of the remembrance commemoration at Vlamertinghe military cemetery. This ceremony was organised to remember James Duffy.

Tom Boonen gaat vechten in Afghanistan !
Op 22 april en 9 september 2007 ruilde Tom Boonen zijn koersbroek (eventjes) voor een kakiuniform. Hij ging strijden tegen de Talibankrijgers in Afghanistan. In zijn zog volgden meerdere spelers van het eerste elftal van Anderlecht onder wie Bart Goor. Ook de tennisbroers Rochus en Xavier Malisse én de voormalige topjudoka's Harry Van Barneveld en Robert Vandewalle vergezelden de voormalige wereldkampioen.

Mocht dit zich echt voordoen, dan zou dit -anno 2007- uiteraard internationaal nieuws zijn. In 1914 was dat net zo. Het begin van de Eerste Wereldoorlog. Vele sporthelden van toen namen het voortouw en lieten zich en masse (mét supporters) bij het leger inlijven. Zo ook de flamboyante James (Jimmy) Duffy.

vzw De Boot behandelde deze originele invalshoek over het leven van topsporters in barre oorlogstijden aan de hand van Duffy's Last Run op 22 april 2007 - 13.30

Vzw De Boot stelde een nieuwe fietstocht voor van ongeveer 42 km waarin het levensverhaal van James Duffy de rode draad vormde. In de marge kon je kennis maken met andere gesneuvelde atleten (internationale rugby-, cricket- en voetbalspelers, winnaars van de Tour de France, Olympische medaillewinnaars, e.a).

De Duffyroute verkent het front vanaf de IJzerstreek (vertrek aan de thuisbasis van vzw de BOOT aan de Driegrachtenbrug in Merkem) via Steenstraete over de Pilkem Ridge (waar Duffy gewond raakte), om via Ieper en Vlamertinge (waar Duffy begraven ligt) terug het Kanaal Ieper-IJzer te bereiken.

Hieronder een aantal foto's van de remembrance op Vlamertinghe Military Cemetery op zondag 22 april 2007.

De grafsteen van James Duffy.

Enkele beelden van de begraafplaats.

Veel belangstelling bij de toelichting door een medewerker van vzw De Boot.

Chris Spriet stond in voor de remembrance.

Terwijl de klaroeners wachten, werd mooie muziek gespeeld.

De Last Post wordt geblazen.

Neerlegging van een krans door de familie.

Aurele Vandendriessche, winnaar van de marathon van Boston in 1963 en 1964, hangt een medaille aan het graf van James Duffy die in 1914 de marathon van Boston won.

Groepsfoto.


Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be