Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

90 jaar/years Battle of Passchendaele - Zonnebeke - 23/04/2007

Please find below some photographs of the official presentation of the programme for the remembrance of 90 years Batlle of Messines/Wijtschate (Heuvelland) and 90 years Battle of Passchendaele. The presentation took place at the town hall of Zonnebeke on Monday, April, 23rd, 2007.

Hieronder een reeks foto's van de officiële persvoorstelling naar aanleiding van de herdenking van 90 jaar mijnenslag Mesen/Heuvelland en 90 jaar slag van Passendale. De persvoorstelling vond plaats in het gemeentehuis van Zonnebeke op maandag 23 april 2007.

Van links naar rechts:
- foto links: Franky Bostyn, Geert Vandewynckel en Sandy Evrard
- foto rechts: minister Geert Bourgeois en burgemeester Dirk Cardoen

Nadat Franky Bostyn zorgde de nodige aandacht, heette burgemeester Cardoen iedereen welkom.

Burgemeester Sandy Evrard en schepen Geert Vandewynckel lichtten de evenementen toe die zullen georganiseerd worden in Mesen en Heuvelland naar aanleiding van de 90e verjaardag van de slag om Mesen / de Mijnenslag om Wijtschate. Deze slag vormde het begin van wat later de derde slag om Ieper zou worden of ook de slag om Passendale genoemd.

Gedeputeerde Pertry gaf namens de provincie West-Vlaanderen toelichting bij het project 'Oorlog en Vrede in de Westhoek'. Hij zei dat de balans zeer positief was en riep iedereen op om in de toekomst verder samen te werken. Ook deed hij een oproep aan minister Bourgeois om de provincie te betrekken in de plannen van de minister naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog in 2014-2018.

Freddy Declerck, voorzitter van de werkgroep die alles organiseert, gaf zeer schematisch een overzicht van de verschillende evenementen die plaats zullen vinden: 6 tentoonstellingen, 5 speciale weekends (mijnenslag, museumweekend, Schots weekend, Anzacweekend en een Canadees weekend), een colloquium, ... Raadpleeg regelmatig de kalender van www.wo1.be voor meer informatie.

Daarna was het de beurt aan minister Bourgeois die iedereen feliciteerde met de gekozen aanpak van samenwerking over de gemeentegrenzen.

Daarna mocht burgemeester Cardoen de 20 cursisten die slaagden voor de gidsencursus geluk wensen.

De drie laureaten (1 hierboven rechts en 2 hieronder) kregen hun diploma uit handen van de minister.

De Vlaams-Caledonische Society zamelde geld in voor de oprichting van een Schots kruis en overhandigde een cheque van 5.000 EUR aan de gemeente.

Daarna mochten de Passchendaele 1917 Pipes & Drums de zaal binnen. Zij zullen diverse evenementen opluisteren.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be