Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Nationaal Huldebetoon aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer - Nieuwpoort - 05/08/2007

Afgelopen zondag 5 augustus 2007, vond te Nieuwpoort de 72ste editie plaats van het Nationaal Huldebetoon aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer. Centrale plaats van het gebeuren is zoals steeds het Koning Albertmonument.

Zondagvoormiddag was traditioneel het formeel moment waarbij de inspanningen van de geallieerde troepen tijdens de eerste wereldoorlog in de verf gezet werden. Opvallende verschillen met pakweg 10 jaar geleden, is het spectaculair verminderen van het aantal deelnemers in de stoet én de véél jongere leeftijd van de deelnemers aan de défilé.

Toch blijft dit evenement een van meest belangrijke evenementen in Nieuwpoort. Getuige de vele hoogwaardigheidsbekleders, die op een zondagvoormiddag met de slapers in hun ogen (en voor sommigen rechtstreeks van de backstage van Dranouter of Polé Polé Beach) naar de toespraken komen luisteren. Zij betuigen zo hun solidariteit met de helden van de befaamde en de zo belangrijke loopgravenoorlog '14-'18. Lees verder op www.nieuwpoort-digitaal.be

Foto's: www.nieuwpoort-digitaal.be

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be