Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Tentoonstelling / Exhibition Steven Turner - Ieper - 06/07/2007

Please find below a photograph of the inauguration of the exhition of Stephen Turner at the In Flanders Fields Museum, on Friday, July, 6th, 2007, at Ieper.

Hieronder een foto naar aanleiding van de tentoonstelling die op vrijdag 6 juli 2007 werd geopend in het In Flanders Fields Museum in Ieper. Kunstenaar Stephen Turner, samen met curator Hilde Teerlinck van Frac Nord - Pas de Calais.

Tentoonstelling 'Ombres au paradis' - 'Shadows in Paradise' - 'Schaduwen in het Paradijs'. Hedendaagse kunst op historische lokaties van de 1ste en 2de Wereldoorlog in Frankrijk (Nord en Pas de Calais), GB (Kent) en Vlaanderen. Lokaties in Vlaanderen: Fort Napoleon (Oostende), Talbot House (Poperinge), Breendonk Memorial (Willebroek) en In Flanders Fields Museum (Ieper)

Stephen Turner woont en werkt in Gravesend, Kent (GB). In de zomer van 2005 krijgt Stephen Turner de toelating om gedurende zevenendertig dagen helemaal alleen te verblijven op het militaire platform Shivering Sands («drijfzand») in de monding van de Thames. Dit platform, waar de natuurelementen vandaag volledig vrij spel hebben, behoorde tot een netwerk van maritieme forten die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Britse kust moesten verdedigen. Bij deze vorm van vrijwillige schipbreuk richt Stephen Turner zijn aandacht op de perceptie van het verstrijken van de tijd, van de ruimte en zijn persoonlijke evolutie.

Deze foto’s werden gekozen uit de duizenden beelden die hij gedurende zijn harde en sobere verblijf nam. Zij roepen een poëtisch beeld op van dit bizarre eiland, overwoekerd door stof en roest en bewoond door geesten en vogels. Een onverwacht oord voor een spirituele afzondering.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be