Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Artist in residence - Ieper -13/07/2007

Please find below a few photographs of the inauguration of the exhition 'Artist in residence' at the In Flanders Fields Museum, on Friday, July, 13th, 2007, at Ieper.

Hieronder een aantal foto's naar aanleiding van de tentoonstelling 'Artist in Residence' die op vrijdag 13 juli 2007 werd geopend in het In Flanders Fields Museum in Ieper.

* 12 juli – 14 oktober. KINGSLEY BAIRD (New-Zealand). 2007 Artist in Residence. Tentoonstelling in het hart van het In Flanders Fields Museum (doorsteek onder de Belforttoren).

1917 was voor het nog jonge Nieuw-Zeeland het jaar van de grootste triomfen en de grootste tragedie. De Nieuw-Zeelandse divisie behaalde mooie successen bij Mesen (7 juni) en ‘SGraventafel (4 oktober) zij het ten koste van zware verliezen. Maar korte tijd later, op 12 oktober 1917 bij de vergeefse aanval op Bellevue Spur (Passendale) sneuvelden op één dag bijna 1000 Nieuw-Zeelanders. Ter herdenking van deze gebeurtenissen nodigde het IFFM een Nieuw-Zeelandse kunstenaar uit als artist in residence.
Kingsley Baird, is de kunstenaar die het team leidde dat de Tomb of the Unknown New Zealand Warrior Memorial bij het National War Museum in Wellington, creëerde. In 2006 ontwierp hij The Cloak of Peace Te Korowai Rangimarie, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de atoombom op Nagasaki in het Nagasaki Peace Park in Japan. In 2001 werkte hij mee aan de New Zealand Memorial in Canberra, Australia. Dit is zijn eerste opdracht in Europa. Baird is professor aan de School of Visual and Material Culture, College of Creative Arts, Massey University in Wellington.

De residentie kwam tot stand met de steun van de Nieuw-Zeelandse regering, de Nieuw-Zeelandse Ambassade in Brussel, Nieuw-Zeelandse bedrijven in België en Creative New Zealand. Uit een short-list opgemaakt na een open rondvraag in Nieuw-Zeeland koos het IFFM Kingsley Baird. Thema’s van herinnering en herinneren, van verlies en verzoening zijn belangrijk in zijn werk “De inspiratie die ik uit deze residentie zal halen, is belangrijk voor mijn ontwikkeling als kunstenaar en voor mijn inzicht in onze nationale identiteit.”

Address by the Governor-General of New Zealand, Mr Anand Satyanand.

At the left Mayor Luc Dehaene of the town of Ieper.

A gift for Mr Piet Chielens of the IFF-museum.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be