Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

The Seraphim Choir at Messines - 11/07/2007

Please find below a few photographs of the The Seraphim Choir (from New Zealand) at Saint Nicolas Church Messines on Wednesday, July, 20th, 2007.

Enkele weken geleden hadden de herdenkingsevenementen plaats van '90 jaar Slag om Mesen'. Zowel inhoudelijk als op vlak van publieke opkomst was dit weekend een groot succes. Om het Mesense luik van dit belangrijk jaar af te sluiten, heeft het stadsbestuur het geluk het Seraphim Choir van de Chilton Saint James School uit Lower Hutt, Nieuw- Zeeland te ontvangen.

Ze kwamen op uitnodiging van de burgemeester. Het koor bestaat uit 32 meisjes met de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Ze hebben naast optredens tijdens officiële plechtigheden in Nieuw-Zeeland, ook al verschillende buitenlandse concerten gegeven. Ze hebben verschillende priojzen gewonnen tijdens nationale als internationale concours.

Ze gaven op 11 juli in de Sint Niklaaskerk te Mesen een uniek concert. Het optreden startte vanaf 20.00 uur. Op donderdag 12 juli zullen nog optreden op de plechtigheden van Tyn Cot Cemetery en Menenpoort en dat voor de Britse Koningin en Koning Albert. Maar in Mesen kreeg men de kans om hun prachtige stemmen vooraf te ontdekken.

Ze zongen zowel religieuze als profane muziek. Ze zongen onder andere liederen in het Maori, jazz standards als klassieke composities en dit allemaal onder pianobegeleiding. Een echte aanrader dus!

Dit concert kaderde in en is mogelijk gemaakt door de steun van het “Vlaanderen Feest” programma (het feest van de Vlaamse Gemeenschap).

Dank aan Jean-Michel Van Elslande voor de foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be