Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Opening tentoonstelling / Inauguration exhibition - Wijtschate - 09/06/2007

Please find below some pictures of the inauguration of the remembrance weekend 'Batlle of Messines-Wijtschate' at Wijtschate op vrijdag 8 juni 2007.

Toespraak door gouverneur Paul Breyne.

Muzikale omlijsting.

Toespraak door de vertegenwoordiger van Toerisme Vlaanderen.

The 16 th and 36th divisions at the battle of Wijtschate-Messines -Ridge

Voorstelling van de Battlefield Gids,een boek geschreven door de Ier Tom Burke, voorzitter van The Royal Dublin Fusilliers Association. In dit boek gaat Tom de Ieren gaan volgen bij hun voorbereidingen en de slag zelf in en rond Wijtschate. Een uniek en lijvig boek dat je meeneemt naar vele kleine onbekende plekjes rond Wijtschate, voldoende voorzien van foto’s en kaartmateriaal,en dat een perfecte gids is voor een tocht te voet, met de fiets of met de wagen. Dit boek is te koop bij de VVV Heuvelland te Kemmel.

Organisator Eric Flamand.

Michael Sheil

Michael Sheil is een Brits beroepsfotograaf die ook geöbsedeerd is door de eerste wereldoorlog en nu reeds bezig is met een boek dat de streek van de Somme tot Ieper in beeld moet brengen.Dat boek wordt uitgebracht in 2014. Ikzelf (Eric Flamand), ook persfotograaf, kwam Michael heel toevallig tegen in 2005 ergens in Wijtschate, en de klik was er onmiddellijk. Samen werd er heel wat afgelopen en Michael was wildenthousiast over de herdenking 2007 dat hij spontaan zijn medewerking toezegde aan het concert. Van daaruit groeide nog meer en we zijn dan ook verheugd om een kleurenbrochure te kunnen voorstellen van 35 van zijn beste foto’s van de regio Mesen-Wijtschate-Zonnebeke, Van die 35 foto’s waren er zo'n een 15-tal te zien op de tentoonstelling Zero Hour en er werden nog meer beelden getoond tijdens het
herinneringsconcert. Die brochure wordt ook te koop aangeboden.

Zero Hour

Jan Smekens van het produktiehuis Arendsoog lichtte de dokumentaire toe die ze hebben gemaakt in opdracht van de gemeente Heuvelland. Een prachtig werkstuk waarin originele oorlogsbeelden werden gebruikt met nieuwe beelden en3D animatie, en waarin in 20 minuten het verhaal wordt gebracht van de voorbereidingen van de mijnenslag tot de slag zelf. Die film werd gedurende het weekend om het halduur vertoond in De Klaverhulle, waarbij je dan aansluitend de tentoonstelling Zero Hour kon bezoeken.Daaraan gekoppeld werd dan ook de website Zero Hour voorgesteld, een website die een uniek hulpmiddel moet zijn voor al meer wil weten over de achtergrond van de mijnenslag.

Slot door schepen Geert Vandewynckel.

Gouverneur Breyne mocht als eerste de tentoonstelling betreden.

Daarna was het tijd voor de receptie.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be