Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Inhuldiging Ierse Zuiltjes / Unveiling Irish monuments - Wijtschate - 10/06/2007

Please find below some pictures of the inauguration of two Irish remembrance monuments at Wijtschate on Sunday, June, 10th, 2007.

Om 10.00 start in de kerk van Wijtschate een Oecumenische dienst, voorgegaan door Roger Vangheluwe,bisschop van Brugge.,en bijgewoond door de vertegenwoordiger van de koning, de Ierse ambassadeur en vele andere genodigden.

 

Na de mis om 11.00 u wordt er stoet gevormd door een Ierse pipe-band, een Belgische pipe-band een ere- detachement van het leger en jawel de muziekkapel van de gidsen, het beste Belgische muziekkorps dat het leger heeft. Dat is uniek en voor de eerste keer dat ze in de streek zijn.

Ze nemen ons op sleeptouw naar de vroegere Kemmelstraat waar er twee Ierse zuiltjes zullen worden onthuld, een ter ere van de 16 th Irish en de 36th Ulster division. De ene zal worden onthuld door de nicht van soldaat Meeke (die Redmond wegdroeg van het slagveld), en de andere door een familielid van John Redmond.

Daarna trekt de stoet terug dorp-opwaarts waarbij nog diverse bloemenhuldes plaatsvinden aan het Brits kerkhof en op het marktplein. Op deze plechtigheid zullen ook zeer veel Ieren aanwezig zijn,dit door tussenkomst van Glen Barr, chief Executive van de Interational School for Peace studies.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be