Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Vredesconcert / Peace concert - Passendale - 09/03/2007

Please find below a few photographs of the Peace Concert on Friday, March, 9th, 2007. The concert took place at the church at Passendale.

Hieronder een aantal foto's van het Vredesconcert te Passendale op vrijdagavond 9 maart 2007. Het concert vond plaats in de Sint-Audomaruskerk.

De mooi gerestaureerde Sint-Audomaruskerk

Een volle kerk voor het laatste vredesconcert.

Inleiding door / Introduction by Piet Chielens.

Het concert stond volledig in het teken van jazzmuzikant Jim Robinson. Als zwarte soldaat uit Louisiana (USA) kwam hij in 1917 als 25-jarige aan het front. In totaal hadden de USA meer dan 9 miljoen soldaten in de Eerste Wereldoorlog.

De meeste zwarten kwamen zelden in gevechtseenheden terecht. Zij waren meestal arbeidskrachten die in werkeenheden tewerkgesteld werden.

Jim Robinson speelde samen met Willy Foster in een militaire blaaskapel. De Amerikaanse troepen waren onder andere betrokken in gevechten rond Kemmel waar ze de Kemmelberg innamen. Veel troepen waren gelegerd in Abele en omgeving.

Van de 120.000 Amerikaanse soldaten die sneuvelden liggen er heel wat begraven op het In Flanders Fields Cemetery te Waregem. De Amerikanen maakten in ieder geval het verschil in de oorlog vanaf juni 1918.

Tijdens de pauze werd de stock CD's verder verkocht.

Sammy Rimington ontmoette verschillende malen Jim Robinson en speelde met hem samen. Hij speelde enkele bijzonder mooie arrangementen.

Ook de andere artiesten, onder wie Koen De Cauter (rechts), gaven het beste van zichzelf. In het rood de leden van de Fondy Riverside Bullet Band met Camiel en en Johnny Van Breedam, Jos Koster, Philippe Desmet, Karel Algoed. Vigdis De Cauter (dochter van Koen) zorgde voor de begeleiding op piano.

Verdiend applaus.

Staande ovatie.

Piet Chielens dankte iedereen die had meegewerkt de afgelopen jaren. Hij besloot met de volgende woorden: 'Laat ons het kwaad uit ons hart sluiten'.

Waarom dit het laatste concert was, is een vraag waarop geen antwoord kwam vrijdagavond.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be