Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Opening fiets- en wandeltroutes / Inauguration routes - Poperinge - 13/05/2007

Please find below some pictures of the inauguration of a new walking and cycling route at Poepringe, at Talbot House on Saturday, May, 13th, 2007.

Hieronder een aantal foto's van de opening van de Poproute, een herwerkte fietsthemaroute en 'Wij wanen ons in Parijs', een themawandelroute uit de reeks 'Verhalen voor onderweg'. De opening vond plaats op zondag 13 mei 2007 in Talbot House, in Poperinge.

Verwelkoming met een kopje thee.

Diareportage

Annelies Vermeulen van Talbot House heette iedereen welkom in Poperinge: "Deze stad was de eerste plaats van beschaving achter het front. Het recente bezoekersonderzoek rond het oorlogstoerisme heeft aangeduid dat er een nood is aan thematische routes. We zijn vandaag dan ook bijzonder fier dat we kunnen inpikken op deze nood met de opening van de Poproute, de herwerkte themafietsroute, en met de route 'Wij wanen ons in Parijs', een themawandelroute uit de reeks 'Verhalen voor onderweg'".

Jurgen Vanlerberghe, schepen van toerisme van Poperinge, was de volgende spreker van dienst: "Het toerisme in Poperinge kent een ware boost en we hebben dit in zeer grote mate te danken aan de samenwerking met bovenlokale en provinciale partners. Westtoer, het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels en de gebiedswerking Westhoek zijn de belangrijkste partners van de stad. Ik wil van deze gelegenheid dan ook gebruik maken om hen allen hartelijk te danken."

Een volle zaal.

Gedeputeerde Patrick van Gheluwe, tegelijk voorzitter van Westtoer, had het in zijn toespraak over de inspanningen rond het fietsnetwerk dat een waar succesverhaal is. Nieuw is dat ook thematische routes ontwikkeld worden die voor een belangrijk deel gebruik maken van het fietsnetwerk zodat bijkomende bewegwijzering niet noodzakelijk is.

Gedeputeerde Jan Durnez ging in zijn toespraak dieper in op de reeks 'Verhalen voor onderweg': "We zijn reeds aan de 8e uitgave in deze reeks die de geheimen en verborgen verhalen van de dorpen, de landschappen, .... aan bod wil laten komen. In deze reeks zijn er niet alleen thematische WO1-verhalen, maar ook verhalen over dorpen, legenden, ... wat tot een boeidende samenwerking leidt met heel wat verschillende partners. Een en ander kadert ook in het project 'Levend Hoppeland' dat vanaf 2003 reeds tot diverse realisaties heeft geleid."

Dries Chaerle, projectmedewerker van Talbot House had het over het dagboek van Poperingenaar Albert Baert (zie rechts achtergrond) en de muziek die Albert Baert had geschreven. Deze muziek werd op een mp3-speler geplaatst en kan beluisterd worden. De liederen zijn ook opgenomen in de brochure.

Groepsfoto met v.l.n.r.: gedeputeere Jan Durnez, burgemeester Christof Dejaeger, Piet Chielens, Dires Chaerle, schepen Jurgen Vanlerberghe en gedeputeerde Patrick Vangheluwe.

Elke aanwezige kreeg een exemplaar van de routes.

De fietsers zijn klaar voor vertrek, dit onder leiding van Piet Chielens (rechts vooraan).

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be