Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Fom 'Canadians on the Western front' - Passendale - 09/11/2007

Op vrijdagavond 9 november vond in de kerk van Passendale de Europese filmpremière: ‘The Great War’ van 'Canadians on the Western Front / Soldats canadiens sur le front ouest' plaats. Hieronder een fotoverslag van deze drukbijgewoonde voorstelling. Deze première vond plaats in het kader van het Canadees weekend dat door het Memorial Museum Passchendaele werd georganiseerd.

Please find below some pictures of the film 'Canadians at the Western front' of which the premiere was played at the church of Passendale on Friday, November 9th, 2007.

Freddy Declerck en Franky Bostyn houden een oogje in het zeil en leiden de gasten naar hun plaats.

Op de linkerfoto zien we zelfs een minister uit Canada (tweede van links). Rechts herkennen we burgemeester Dirk Cardoen van Zonnebeke.

De regisseur Brian McKenna kon niet aanwezig zijn maar werd vervangen door Captain S. Thomson, een van de jongeren die in de film op zoek gaan naar hun familielid dat vocht in de Groote Oorlog.

Enkele beelden uit de film.

Uiteraard komt ook Franky Bostyn in beeld in de film. Hij geeft de jongeren toelichting bij de Slag om Passendale van oktober-november 1917.

In de film komen een aantal jongeren aan bod die het verhaal van hun grootvader, overgrootvader, grootoom, ... vertellen. De jongeren bezochten telkens de plaatsen waar hun familieleden begraven liggen of vermeld staan op een monument voor de vermisten. Rechts zie je hen op Tyne Cot Cemetery.

Achteraf werden de prachtige foto's van Michael St Maur Sheil nog druk bekeken.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be