Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Remembrance - Merkem - 19/04/2008

In the same weekend as the 90th anniversary of the Battle of Merkem, the Friends of the In Flanders Fields Museum organized a Remembrance at Merkem. Please find below some photographs of this short ceremony.

Naar aanleiding van de herdenking van De Slag om Merkem (Kippe) op 19 april organiseerden de Vrienden van het In Flanders Feilds Museum een Remembrance (speciale herdenking) ter nagedachtenis van adjudant Van Eecke Armand (Watou, 12 April 1896 - + Merkem, 09.09.1918).

Deze Remembrance vond plaats te Merkem, Iepersteenweg (ongeveer ter hoogte van huisnummer 53) om 14u30 nabij het monument dat er in 1919 door de familie ter zijn herinnering werd opgericht.
Het beeld werd gemaakt naar een portret van de overledene en op suggestie van de Brugse beeldhouwer Gustaaf Pickery werd Armand Van Eecke voorgesteld als een soldaat die met gekruiste armen en het hoofd licht gebogen, nadenkt over de zin en betekenis van de oorlog. De familie van Armand Van Eecke hield eraan bij de Remembrance aanwezig te zijn.

Neerlegging van een krans door voorzitter Gilbert Ossieur en gouverneur Paul Breyne.

Na een toespraak door iemand van de familie Van Eecke werd de Last Post geblazen.

Met dank aan René Degryse voor de foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be