Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Australische minister bezoekt / Australian Minister visits Tyne Cot - Passendale - 22/04/2008

Please find below some pictures of the visit of Australian Minister of Veteran Affairs, M. Alan Griffin to Tyne Cot Cemetery at Passendaele on April, 22nd, 2008.

Vlaams-Australische samenwerking voor 100 jaar WOI

Dinsdagnamiddag 22 april 2008 ontmoette Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Toerisme Geert Bourgeois in het bezoekerscentrum van Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke de Australische minister voor Oorlogsveteranenzaken Alan Griffin. De ministers bespraken er de mogelijkheid tot samenwerking voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog in 2014-2018. Na hun onderhoud bezochten ze Tyne Cot Cemetery, voor de Australiërs een bijzondere plek. Nergens ter wereld liggen meer Australische gesneuvelde soldaten begraven.

Australië was tijdens de Eerste Wereldoorlog heel actief in de Westhoek en verloor er duizenden soldaten. De Australische minister van Oorlogsveteranenzaken kwam daarom naar Vlaanderen om het decor van de Groote Oorlog te bezoeken en zijn gesneuvelde landgenoten te herdenken. Vlaams minister Bourgeois greep de gelegenheid aan om met zijn collega af te spreken hoe Vlaanderen en Australië de gezamenlijke herinnering aan het leed van de twee wereldoorlogen levendig kunnen houden.

Bourgeois beoogt ook samenwerking op toeristisch vlak. Met 2014-2018 in het vizier wil de minister Vlaanderen in heel de wereld positioneren als dé toeristische bestemming voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Met samenwerkingsakkoorden met verschillende betrokken staten wil hij het toerisme naar de historische oorlogssites in de Westhoek sterk stimuleren.

Hieronder een aantal foto's van het bezoek.

Links een aantal jongeren die tijdens de Platoon Experience aan Tyne Cot komen.

Van links naar rechts: burgemeester Cardoen, minister Alan Griffin en minister Bourgeois.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be