Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Charity walk - Westhoek - 04-06/08/2008

Please find below some photographs of the second edition of the Charity Walk.

Zopas is de 2° editie gewandeld van deze sponsortocht. Zo'n 20 mensen hebben gedurende 2 dagen zo'n 20 miles afgelegd en geld ingezameld voor "COMBAT STRESS". Het unieke was de aanwezigheid van zo'n 15 man ( en één vrouw) in uniformen van de WOI. Velen waren aktieve Britse soldaten, welke zopas terug kwamen van Irak of Afhangistan.

Deze wandeltocht wordt georganiseerd door Michael Garnett, 41 jaar en actief Brits soldaat.
Vorig jaar was hij op het spoor gekomen van zijn grootoom, Private Thomas Samuel Williams.

Hij was een soldaat in de Groote Oorlog en ligt hier ook begraven. (Meer info over Pr. T. S. Williams is terug te vinden op de website van We'll Remember, POPS).

Ter nagedachtenis aan hem én van de vele gesneuvelden in dit conflict, werd in 2007 besloten om een wandeling te organiseren voor het goede doel. Wegens het grote succes die eerste maal, kon een 2° editie niet uitblijven. Het is nog steeds de bedoeling dat, gedurende een 2-daagse ‘20 Miles’ March, men in de voetstappen van Private Williams wandelt -van de rustkampen tem de frontlinie.

Iedereen was welkom om, samen met ons, deze tocht mee te stappen.

Het traject van dit jaar was als volgt:

4 augustus 2008:

 • Start aan het vroegere treinstation in ABELE, om 09.00u
 • Teatime in TALBOT HOUSE
 • Stop aan de executiepaal in het stadhuis van POPERINGE ( officiële kransneerlegging en herdenking met vertegenwoordiging van het stadsbestuur in hoofde van dhr. Burgemeester)
 • Doortocht Reningelst met verrassingsstop
 • Doortocht De Klijte
 • Einde te KEMMEL aan het oorlogsmonument.

5 augustus 2008:

 • Start om 09.00u op de Markt te MESEN, met vertegenwoordiging van het stadsbestuur, die het ‘startschot’ zal geven en daaropvolgend een korte beschrijving van de slag.
 • Officiële kransneerlegging te WIJTSCHATE met vertegenwoordiging van het stadsbestuur in hoofde van dhr. Burgemeester.
 • Doortocht Hill 60
 • Doortocht HOLLEBEKE
 • Doortocht Klein Rijsel én optocht door het centrum van Ieper onder begeleiding van de YPRES SURREY PIPES & DRUMS.
 • Einde onder de MENENPOORT te IEPER tijdens de officiële Last POST, om 20.00u.

6 augustus 2008:

Met de bus trokken we naar de plaatsen waar het toen allemaal gebeurde. Van PICCADDILLY Farm, naar SNIPERS BARN,... Alles werd afgesloten met een korte sobere plechtigheid in Kortrijk aan het graf van Pr. Williams.

De opbrengst van deze wandeling gaat integraal naar het project “COMBAT STRESS”. Deze VZW steunt ex-militairen in hun poging om een oorlogstrauma te verwerken.

Meer uitleg én een huidige stand van zaken is terug te vinden op de sponsorpagina van de wandeling, http://www.justgiving.com/ww1ypres Deze wandeling werd eveneens gesteund door Guild of Battle Field Guides! (UK). Tevens waren er ‘live’-verslagen door verscheidene Britse radiozenders.

Alle vragen ontrent deze wandeling of ivm de editie 2009 ( het 90- jarige bestaan van "COMBAT STRESS"!) kan U steeds stellen aan de Belgische medeorganisator Jan Verdoodt (We’ll Remember, POPS). U kunt ons steeds contacteren op 0479/999.363 of via de website: http://www.geocities.com/wellrememberpops

Meer foto's staan op : http://wellrememberpops.blogspot.com

Info en foto's: Jan Verdoodt

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be