Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Hommage to a Hay - Ieper - 30/08/2008

Please find below a few photographs of the special Last Post ceremony on August, 30th, 2008. This cetremony was a special tribute 'Hommage to a Hay'.

Dit jaar waren de Schotse Hay Clan members weer samen in Ieper voor hun jaarlijkse Homage to a Hay. Meer dan 600 Hay's hebben tijdens de Eerste Wereldoorlog hun leven gegeven.

Op zaterdag 30 augustus 2008 om 11.30hrs. precies vertrok de stoet aangevoerd door de Clan Hay Pipe Band richting Menenpoort. Om 12.00hrs.precies werden 11 gesneuvelden Hay's liggend in een Belgisch kerkof en 11 gesneuvelden liggend in een Frans kerkof geeerd.

De Last Post Association deed alle eer aan deze herrinnering door haar fantastische Last Post. Chevalier Jonathan Sayers, Representative van de Chief of Clan legde uit hoe de Schotten op het einde van de gevechten uit de loopgraven kwamen richting het vernielde Ieper en de vernielde Menenpoort al spelend Flowers of the Forest op de Pipe.Toen de Clan Hay Pipe Band "Flowers of the Forest" speelde, werd het zeer stil, ieder zijn eigen emoties bedwingend. De Clan Hay was vereerd met de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Clan MacLaren.

Na het weerklinken van de Reveille door de klaroenen en de Hymne van de Clan Hay vertrok het gezelschap naar de Grote Markt terug om vandaar naar het Kasteel van Ooidonk deel te nemen aan de Schotse Dagen in hun Clan tent.

Volgend jaar is de Homage to a Hay voorzien op zaterdag 29 augustus 2009 om 12.00uur op de Menenpoort.

Dank aan Tom Hye voor de info en foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for these pages "You were there". Our address: info@westhoek.be