Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Vampir dugout - Zonnebeke - 20/02/2008

The archaeologists of ABAC have spent years searching for the Vampire Dugout from where a Brigadier General and his staff planned for attacks that so often proved futile, and costly. Click here for a BBC coverage.

De archaelogen van ABAC ontdekten recent de Vampir dugout te Zonnebeke. Klik hier voor meer informatie. Initiatiefnemers Kristof Jacobs en Johan Vandewalle stuurden ons een aantal foto's door.

De schacht werd volledig uitgekist om zo de site op een behoorlijke wijze archeologisch te kunnen benaderen gedurende alle weersomstandigheden.

Johan Vandewalle bij aanvang van de vrijmaking van de schacht d.m.v. waterdruk.

Het team in de schacht bestaat steeds uit 2 personen. Eén persoon in de schacht een partner die hem surveilleert, beveiligd en bedient.

Recht op de tafel staat de R.O.V. die de voorverkenning uitvoert. Op de monitor komen de eerste beelden van inde constructie te voorschijn.

Dit is een beeld van uit de “sump” van de schacht op niveau – 13 meter. Om de veiligheid van het onderzoeksteam te garanderen werd de schacht vakkundig bijkomend gestut.

De eerste beelden van de dugout tonen de uitmuntende straat waarin de constructie zich bevindt. Dit soort constructiemethode is typerend voor de zware klei en de grote diepte waarin het zich bevindt.

De eerste objecten komen zichtbaar. Een terugslagklep van de originele pomp en een vat.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be