Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Voorstelling boek 'Honger' / Presentation book - Ieper - 03/10/2008

Please find below some photographs of the presentation of the book 'Honger' on Friday, October, 3rd, 2008 at the town hall at Ieper.

Uitgeverij Lannoo en het In Flanders Fields Museum nodigden het publiek uit op de voorstelling van het boek 'HONGER, Een geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog', van de hand van Rick Blom, op vrijdag 3 oktober 2008 in het Stadhuis van Ieper. Hieronder een aantal foto's.

We herkennen links Patricia van den Broek, vriendin van auteur Rick Blom (midden) in gesprek met Roger Verbeke, eminent kenner van de Eerste Wereldoorlog. Roger Verbeke had trouwens de meeste teksten nagelezen van de auteur.

Dirk Demuynck, uitgever Algemeen Fonds van Lannoo, heette iedereen welkom en dankte iedereen die had meegewerkt aan de realisatie van het boek.

Zicht op de aanwezigen in de heel mooie raadszaal van het Ieperse stadhuis.

Hij overhandigde nadien de eerste exemplaren van het boek aan Luc Dehaene, burgemeester van vredesstad Ieper

en uiteraard ook aan auteur Rick Blom.

Daarna volgde een gesprek tussen auteur Rick Blom en Roger Verbeke onder leiding van moderator Andy Debo.

Om aan den lijve te ondervinden hoe het leven in de loopgraven was, had Rick Blom drie dragen in Bayernwald in Wijtschate verbleven. Hij had ook een gesprek met twee veteranen van De Grote Oorlog, nl. Harry Patch en Henry Allingham.

En achteraf was het tijd voor de receptie. We herkennen links regiomanager Johan Martin van Toerisme Westhoek in gesprek met Johan Verbeke.

De auteur signeerde uiteraard zijn boek. Hier is hij bezig met het exemplaar van Annick Vandenbilcke, medewerker van het In Flanders Fields Museum.

Er stond voor de gelegenheid ook een vitrinekast met een aantal attributen tentoongesteld: een gamel, een drankfles, ...

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be