Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Concert - Mesen - 29/05/2009

Please find below some photographs of a concert at the church of Messines on May, 29th, 2009. The concert was held by the Amman Valley Male Voice Choir.

Mesen: concert the Amman Valley Male Voice Choir
Sint-Niklaaskerk, Mesen, op 29 mei 2009 om 19u30

Het ervaren mannenkoor uit Amman Valley (Wales, UK) trad op te Mesen. Dit koor heeft een uitgebreid repertoire van klassiek tot popsongs en staat onder leiding van dirigent Ian Llewelyn. Ze hebben al meer dan 250 keer een concert gegeven in het buitenland en zijn ongeveer met een 40tal leden. Doordat ze uit Wales afkomstig zijn, zingen ze zowel afwisselend in het Welsh als het Engels.

De regio Amman Valley ligt in het Zuidwesten van Wales en vooral gekend van de zware industrie en mijnbouw. Dit koor kent dan ook zijn ontstaan midden jaren 80 na de sluiting van de mijnen als een soort solidariteitsactie.

Het optreden was volledig gratis en werd door het koor aangeboden omdat ze de herinnering van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog levend eerden met dit concert en de bevolking van Mesen wilden bedanken voor hun gastvrijheid voor de vele duizenden Gemenebest bezoekers die jaarlijks onze stad aandoen.



Dank aan Dominique Bascour voor de foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be