Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Passchendaele klits - Zonnebeke - 12/05/2009

New kilts for the 'Passchendaele 1917 Pipes & Drums (Fleming Pipeband)' on Tuesday, May, 12th, 2009.

Op dinsdag 12 mei 2009 ontving de “Passchendaele 1917 Pipes & Drums (Fleming Pipeband)” de eerste partij nieuwe kilts uit Schotland.

De band die, omwille van haar Gents verleden tot nu toe de “Ghent Angus” – kilt droeg, besloot vorig jaar om over te stappen naar een meer betekenisvol ontwerp. De keuze viel op de in 2007 geregistreerde Passchendaele-tartan, ontworpen door Erwin Ureel en Mia Vanhaverbeke uit Roeselare, dit naar aanleiding van de inhuldiging van het Schots monument op de Frezenberg (Zonnebeke).

De kleuren van de tartan werden geïnspireerd door de dramatische gebeurtenissen rond “Passchendaele 1917”, een verhaal dat de pipeband, die zich uitdrukkelijk profileert als herinneringsband, nauw aan het hart ligt.

Erwin Ureel

Welkomstwoord door Burgemeester Dirk Cardoen

Woordje door Freddy Declerck, voorzitter van het Genootschap Passchendaele Society 1917

Henk Vandaele, Pipe-Major van de Passchendaele 1917 Pipes & Drums (Fleming Pipeband) speelt “On the Road to Passchendaele”

Jan Dedeyne, voorzitter van de Passchendaele 1917 Pipes & Drums (Fleming Pipeband) licht de betekenis van de nieuwe tartan en de recente evoluties binnen de de band toe

Uitdelen van eerste kilts door afgevaardigden van het College van Burgemeester en Schepenen en Genootschap Passchendaele Society 1917

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be