Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Canadian visit - Zillebeke + Ieper - 11/11/2009

Please find below some photographs of a visit of a Canadian school from Toronto visiting the battlefields where the Canadians first fought in the Great War. A visit to Essex Farm is a must for every Canadian. But the moment that Katelyn Adley from Ontario found the grave of her great-uncle was very emotional. Private Cowen who's buried on Railway Dugouts Burial Ground at Zillebeke got a special visit on Armistice Day.

Op 11 november bezocht New Market Highschool uit Toronto de sites waar de Canadezen in de Eerste Wereldoorlog vochten. Een bezoek aan Essex Farm is uiteraard een ‘must’ voor elke Canadees. Maar het meest aangrijpende moment was het bezoek van Katelyn Adley uit Ontario aan haar grootoom.

Katelyn had de nodige referenties meegekregen van thuis en wist te vertellen dat private Cowen begraven was op Railway Dugouts Burial Ground in Zillebeke. Het werd een ontroerend moment toen ze uiteindelijk het graf van haar familielid zag. Zo ging een wens in vervulling.

Katelyn schrijft een boodschap in het visitors’ book.

Katelyn neemt een foto van het graf van J.S. Cowen.

Katelyn Adler poseert trots bij het graf van pionier J.S. Cowen.

De ‘headstone’ van J.S. Cowen. Als pionier was hij vermoedelijk betrokken bij de ‘battle of Mount Sorrel’. Mogelijks geraakte hij gewond tussen 2 en 13 juni, en stierf hij 10 dagen later.

Canadese jongeren op de foto bij het graf van Joe Valentine Strudwick in Essex Farm. Deze tieners hadden grote belangstelling voor de oorlog. Eén van de meisjes wou op de bus per se een aangrijpend moment delen met de andere leerlingen en vertelde via de microfoon dat ze op Tyne Cot een oude vrouw had ontmoet die vertelde hoe ze haar vader had verloren toen die afschuwelijk verbrand werd na een gasaanval.


Dank aan Filip Debergh voor de info en foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be