Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Boekvoorstelling / Presentation of a book - Poperinge - 24/06/2010

On Thursday, June, 24th, 2010 the book 'The figthing Padre' was presented at Talbot House at Poperinge.

Op donderdag 24 juni 2010 vond in de Concert Hall vanTalbot House te Poperinge de voorstelling plaats van het boek 'The Fighting Padre'.

Pat Leonard (1889-1963) werkte vanaf september 1915 als aalmoezenier bij het 8th Battalion of the King’s Own Royal Lancaster Regiment. Hij stond bekend als “the Fighting Padre” omwille van zijn dapperheid in de boxring, maar kreeg ook verschillende eretekens voor zijn moed in de oorlogsstrijd. Hij bezocht Talbot House meerdere keren. Na de oorlog was hij erg betrokken in de uitbouw van Toc H over de hele wereld.

Nu hebben zijn zoon en schoonzoon een selectie gemaakt uit zijn vele brieven geschreven vanaf het front. De brieven geven een uitzonderlijke beschrijving van het leven in de loopgraven en ook van de erg uiteenlopende taken van de legeraalmoezeniers.

De familie is erg trots op deze uitgave en stelde die met bijzonder genoegen voor in – waar geschikter dan – Talbot House.

Verwelkoming door Annelies Vermeulen voor een volle Concert Hall

Philip Leonard-Johnson, schoonzoon van Pat Leonard, co-uitgever van het boek, geeft uitleg over Pat Leonards leven als padre tijdens WOI

Daarna gaf John Leonard, oudste zoon van Pat Leonard, co-uitgever van het boek, uitleg over de brieven en de research nodig voor het uitgeven.

Mary Leonard, dochter van Pat Leonard, leest een fragment voor uit het boek: een beschrijving van de kapel van Talbot House waar hij tijdens WOI af en toe op bezoek kwam.

Elisabeth Leonard, dochter van Pat Leonard, leest een fragment uit het boek.

Steve Smith, Toc H UK, vertelt over de rol van Pat Leonard in het uitbouwen van Toc H, de beweging, tussen 1919 en 1950.

An Kestier, Toc H Belgium, vertelt over Toc H in de 21e eeuw.

Ooverhandiging van het boek door de uitgevers aan Bertin Deneire, bestuurraadslid van Talbot House vzw.

Napraten bij het boekDank aan Annelies Vermeulen, Talbot House, voor de info en foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be