Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Ondertekening samenwerking / Signature cooperation - Poperinge - 15/05/2010

On Saturday, May, 15th, 2010 Talbot House at Poperinge and the city of Poperinge signed a cooperation agreement for the period 2014-2018.

Stad Poperinge en Talbot House vzw engageren zich om samen te werken met elkaar voor gezamenlijke activiteiten en initatieven in het kader van honderd jaar Eerste Wereldoorlog.

Hoofddoel is een kwalitatieve en duurzame ontsluiting van het erfgoed m.b.t. WOI op het grondgebied van Poperinge. Sites als Talbot House (en zijn Concert Hall), Lijssenthoek MC, de stadhuissite, Poperinghe Old en New MC zullen een netwerk vormen, met als thematische rode draad de vier jaar durende aanwezigheid achter het front van Britse en Commonwealth troepen in Poperinge.

Beide partners zullen ook samen een evenementenprogramma ontwikkelen n.a.v. de viering van 100 jaar Talbot House in de tweede helft van 2015.

Op 15 mei 2010 ondertekenden het Stadsbestuur en de Bestuurraad van Talbot House vzw een intentieverklaring waarin Westtoer apb deze krachtlijnen uitschreef.

De officiële bijeenkomst startte om 11u30. Achtereenvolgens namen Gedeputeerde Gunter Pertry (voorzitter Oorlog en Vrede in de Westhoek), burgemeester Christof Dejaegher, en Noel Cornick (voorzitter Raad van Bestuur Talbot House vzw) het woord. Na de plechtige ondertekening werd het glas geheven.

Hieronder een aantal foto's.

Dank aan Annelies Vermeulen, Talbot House, voor de info en foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be