Last Post

Evenementen

Meldingsformulier


Je was erbij

 

Familie Condon bezoekt graf van John Condon / Condon family visits the grave of John Condon - Poelkapelle - 14/02/2003

Op vrijdag 14 februari 2003 brachten twee familieleden van John Condon een bezoek aan het graf van hun overleden familielid op Poelcapelle British Cemetery. Op de grafsteen van John Condon staat de vermelding 'Age 14'. Als deze leeftijd klopt, zou dit de jongste gesneuvelde Britse militair van de eerste wereldoorlog zijn.

De delegatie werd ontvangen door het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle en bezocht nadien ook nog Tyne Cot Cemetery in Passendale. In de namiddag was de familie Condon aanwezig in Mesen en 's avonds waren ze ook nog in Ieper voor de Last Post.

Donald Moore, stadsarchivaris van Waterford met het "piece of boot" (stukje bottine) en Geert Spillebeen, auteur van het boek "Age 14". Of basis van dit stukje van een bottine, werd John Condon geïdentificeerd in 1923. Meer informatie hierover vind je op www.westhoek.be/age14

Samen wordt de informatie bekeken. Rechtstaand eerste van links Sonny Condon (de zoon van Nicholas Condon, een neef + kameraad van John) en rechtstaand midden John Condon (de zoon van Patrick Condon, de broer van John Condon).

Geert Spillebeen praat met John Condon jr aan het graf van John Condon.

Neerleggen van bloemen

John Condon legt een gedicht neer aan het graf van zijn neef.

Het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle met de 2 familieleden van Jonh Condon.

De Ierse televisie RTE interviewt Geert Spillebeen op Tyne Cot Cemetery.

Met dank aan Geert Spillebeen voor de info en foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be